Hart voor Delft hoort graag wat de Delftenaar beweegt.

Raadslid Jan Peter de Wit zag onlangs een bord bij Koffiehuys Koning en Uitvaartcentrum De Schakel, waarop staat dat ook op de Muyskenlaan betaald parkeren is ingevoerd.

Woensdag 24 november ging commissielid Marcel Koelewijn naar Koffiehuys Koning, uiteraard voor een lekker bakkie en een gesprek met uitbater Ronald van Gasteren.

Ronald geeft aan dat hij sinds september toch wel merkt dat er minder aanloop is: ,,Klanten die gewend waren om even hiernaast of aan de overkant langs de kerk te parkeren, kunnen nu hun auto niet meer kwijt. Niet dat ze niet willen betalen voor het parkeren, maar de dichtstbijzijnde parkeerautomaat staat een paar honderd meter verderop op de Kloosterkade.”

Hij geeft echter aan dat de buurman van het uitvaartcentrum het betaald parkeren ook als positief ervaart. Ronald: ,,De buurman heeft nu geen wildparkeerders meer op de parkeervakken bestemd voor het uitvaartcentrum.”

Nu het betaald parkeren, waar Hart voor Delft zich lang tegen heeft verzet, nu alsnog een feit is, lijkt een betaalautomaat nabij het Koffiehuys geen overbodige luxe. Marcel Koelewijn gaat eens kijken bij de gemeente of dat tot de mogelijkheden behoort.

Heeft u ook iets wat u met onze fractie wilt delen, stuur dan een email naar fractie@hartvoordelft.nl.

Foto’s: Jan Peter de Wit en Marcel Koelewijn.