Het zal een ieder die de Delftse binnenstad bezoekt wel eens zijn opgevallen, de panden aan de Binnenwatersloot, waar vroeger de servieswinkel van Bender was gevestigd, zien er al jaren troosteloos en vervallen uit.

De oorzaak van het jarenlange verval blijkt nu een langslepende ruzie te zijn van twee voormalige eigenaren, die het maar niet eens konden worden over wat er met de panden zouden moeten gebeuren, waardoor er uiteindelijk helemaal niets gebeurde en de panden steeds verder in verval kwamen.

Onze lijsttrekker en fractievoorzitter Bram Stoop trok vorig jaar al aan de bel bij wethouder Vollebregt, nu de panden inmiddels waren verkocht aan een projectontwikkelaar, die ook al een verbouwingsplan had ingediend om er appartementen te bouwen en rekening wilde houden met het historische karakter van het Binnenwaterslootse deel van de panden. De wethouder gaf aan de normale procedure te volgen en geen versnelling hiervan te willen.

Nu, ruim een jaar later, is er eindelijk enig zicht op de uitkomst van de procedure, waarbij wellicht in de loop van 2022 kan worden begonnen met de verbouwing.

En dat is nogal tegen het zere been van fractievoorzitter Bram Stoop: ,,Moet dat dan weer maanden duren voordat er eindelijk wat aan deze verpauperde panden wordt gedaan? Wat een bureaucratie! Alles bij de gemeente vertraagt, en ze gooien alles op corona, waarom moet dit allemaal zo lang duren?”

Lees verder het artikel in AD Delft: https://www.ad.nl/wonen/hoe-een-twintig-jaar-durende-ruzie-tussen-twee-vrienden-leidde-tot-verval-van-monumentale-panden-br~a0f7b46d/

Bron: AD Delft
Foto: Fred Leeflang