Het Delftse stadsbestuur heeft deze week besloten over het plan om in 2050 van het gas af te zijn. Dat plan moet de komende jaren steeds concreter worden.

Hart voor Delft zet vraagtekens bij de gevoerde participatie tot nu toe, ofwel in hoeverre zijn de inwoners vooraf bij dit plan betrokken?

Volgens de gemeente komen er echter nog genoeg momenten voor bewoners om hun zegje te doen over de plannen. De daadwerkelijke uitvoering ontbreekt immers nog. Maar dat zegje komt dan achter de besluitvorming aan, meebeslissen over de daadwerkelijke komst van het Warmteplan is al uitgesloten. Dit is wat het huidige college dus verstaat onder participatie, meepraten over al genomen beslissingen.

Hart voor Delft had wel nog zo wat bedenkingen. Ons raadslid Coby de Koning: ,,Er is een groot aantal mensen dat nog niet weet wat het warmteplan of een project als Warmtelinq precies inhoudt. Dat geeft toch nog wel het een en ander aan problemen. Hierdoor kunnen veel inwoners niet goed bepalen of ze voor of tegen zijn.”

Lees verder het artikel van Omroep West: https://www.omroepwest.nl/nieuws/4496568/warmteplan-in-delft-wat-er-gebeurt-om-delft-in-2050-van-het-gas-af-te-krijgen

Bron: Omroep West