Dat Delft een rol heeft gehad in verrijking door slavenhandel in de Gouden Eeuw, daar twijfelt het stadsbestuur niet aan. Maar om nu net als Rotterdam en Den Haag een peperduur onderzoek naar het slavernijverleden te laten uitvoeren, dat zit er voor Delft voorlopig niet in. ,,De meeste Delftenaren vinden het flauwekul”, zegt Hart voor Delft-raadslid Jan Peter de Wit.

Toch proberen D66, GroenLinks en de ChristenUnie (CU) het inmiddels armlastige Delft zover te krijgen om de beurs te trekken en verder in het verleden te duiken. Hart voor Delft vindt het te ver gaan om dit onderzoek, dat al gauw zo’n 200.000 euro kost, uit te voeren.

Er zijn structurele problemen in de stad en maatschappelijke organisaties die door bezuinigingen en geheel of gedeeltelijk geschrapte subsidies, hun werk niet goed meer kunnen doen. Daar kennen we allemaal wel voorbeelden van. Daar kunnen we dan beter dit geld aan besteden.

Lees verder het artikel in AD Delft: https://www.ad.nl/delft/onderzoek-naar-delfts-slavernijverleden-zit-er-voorlopig-niet-in-delftenaren-vinden-het-flauwekul~aabf5641/

Bron: AD Delft.
Foto: Inmijnklas.nl