Al sinds 2019 staan de panden leeg en nog steeds is er geen oplossing. De eerste twee gebouwen aan de Binnenwatersloot in Delft zien er inmiddels vervallen uit. Ze worden gesierd met kunstwerken, dichtgetimmerde ramen en hekken. Maar van een verbouwing is niets te zien. Het zet tot denken, wat is er gebeurd met dit gebouw?

De bal ligt bij de gemeente, want inmiddels hebben de ontwikkelaar en de architect het afgelopen jaar meerdere keren gesproken met elkaar gesproken. Het heeft nog niet geleid tot een akkoord.

Volgens stadsbouwmeester en architect Postma is dat lastig. “Het vormen van bouwplannen en aanvragen van vergunningen duurt nu eenmaal lang. Daar kan je niet zo veel tegen doen.”

Wat Bram Stoop betreft gaat het allemaal veel te langzaam. ‘In april was het al zo dat de vergunning er snel kan komen. Na acht maanden wachten hebben we nog steeds niet gezien. Dat zet wel aan tot denken”, vertelt de lijsttrekker van Hart voor Delft en geeft aan om maar weer eens schriftelijke vragen te gaan stellen aan het stadsbestuur.

Lees verder het artikel op Omroep West: https://www.omroepwest.nl/nieuws/4509704/monumentaal-pand-delft-verloedert-verder-er-kwam-jaren-niets-van-de-grond

Bron: Omroep West
Foto: Fred Leeflang