Dagelijks kunt u lezen op ons twitter account en onze website dat Hart voor Delft, dé Stadspartij steeds meer in beeld komt bij de Delftenaren.

Deze week in onze rubriek ‘thuis bij’, heeft commissielid Marcel Koelewijn, samen met fractievoorzitter Bram Stoop een bezoek gebracht bij de familie Bouma in de wijk Tanthof.

Ook bij de familie Bouma hebben we onder het genot van een bakkie koffie en een plakje cake het over van alles gehad en kon het bekende ´keukentafelgesprek´ beginnen. Het was leuk om te horen hoe ze in vele jaren geleden in het Tanthof terecht zijn gekomen en hoe ze de wijk door de jaren heen hebben ervaren.

De heer Bouma had een belangrijk punt en dat zijn de ouderen in Delft. Waarom niet een speciaal team of een wethouder, die alleen de portefeuille ouderen heeft. We zijn aan het vergrijzen en in het  Tanthof bijvoorbeeld, is bijna 70% of zelfs meer 65 plus.

Het is bij onze fractie al langer bekend, dat er ouderen zijn die in een te groot huis wonen en geen kans hebben om dit bijvoorbeeld te ruilen voor een gelijkvloers appartement.
De corporaties slaan er ook niet op aan als ouderen dit zelf aangeven. Dit terwijl het in vele gevallen om woningen gaat waar hele gezinnen in kunnen wonen.

De familie Bouma had nog een aantal punten, welke onze fractie mee neemt om te bekijken hoe we dit in ons verkiezingsprogramma  kunnen inpassen. Het verkiezingsprogramma van Hart voor Delft is ten behoeve van de Delftenaren en daarom vinden we het fijn om bij u de informatie op te halen, waarbij onze bewoners aangedragen punten terug kunnen zien en daar gaat het ons om.

Na het foto moment wordt er zoals gebruikelijk een bosje bloemen aangeboden. Bij de familie Bouma, die een bos bloemen wel mooi vindt, gaven ze aan dat we deze bos bloemen aan iemand mochten geven die het even wat minder heeft, of iemand die iets goed doet voor de stad en het verdient. De komende week zullen we natuurlijk bekijken wie tot de gelukkige behoort en komen we hier nog op terug op onze website. Het is mooi als mensen zo aan de medemens denken.

Ook de familie Bouma vond het een goede ervaring om op deze manier met de politiek in aanraking te komen. En dat doet de fractie van Hart voor Delft, dé stadspartij dan weer goed.

Bram Stoop en Marcel Koelewijn.