Hart voor Delft, ‘thuis bij’….

Eerder kon u al lezen op ons twitter account en onze website dat Hart voor Delft, dé Stadspartij steeds meer in beeld komt bij de Delftenaren. Deze week in onze rubriek ‘thuis bij’ , heeft ons raadslid Coby de Koning samen met fractievoorzitter Bram Stoop een bezoek gebracht aan de familie van Geest in de wijk Buitenhof.

De familie van Geest is na een verhuizing  binnen de wijk Buitenhof gebleven en wonen nu heerlijk rustig en alles gelijkvloers. Gezien hun leeftijd een ideale situatie.

Na het overhandigen van een bos bloemen zijn we aan het zogenoemde keukentafelgesprek begonnen. We vragen altijd toestemming om een foto te maken, maar de familie van Geest koos hier niet voor, wat prima is natuurlijk.

Het gesprek ging uiteraard over Delft en in dit geval de wijk Buitenhof. Hiervoor had de familie van Geest een aantal punten opgeschreven. Tijdens het gesprek zijn we op verschillende zaken ingegaan. Onderstaand een paar onderwerpen die we beknopt weergeven.

Wat een ergernis is, dat er veel te hard gereden wordt op de Griegstraat. Het zou goed zijn als hier op gehandhaafd wordt of voor de gehele straat 30 km gaat gelden. Ook de mensen, die hun kinderen met de auto naar de Laurentiusschool brengen, veroorzaken veel overlast in de buurt, doordat ze hun auto overal parkeren op de parkeerplekken bestemd voor de bewoners en ook op stoepen. De Laurentiusschool zelf heeft nog een ongebruikt stukje terrein, waarop auto’s best tijdelijk geparkeerd kunnen worden.

Veder verbazen ze zich dat een woning vier maanden lang leegstaat, terwijl er hoge woningnood is in Delft.

Wat ook bij deze bewoners opvalt, is dat het verschil met de Poptahof erg groot is als het gaat om de onderhoud van de openbare ruimte.

Voor de zogenoemde aandachtswijken, waar de  Poptahof er één van is, is veel meer aandacht voor het bestrijden van onkruid en de groenvoorziening dan in de Buitenhof.

Een ander probleem waar deze bewoners mee geconfronteerd worden, is de bouw van een grote woontoren, naast de sporthal Buitenhof aan de Pierre van Hauwelaan. Het daar gelegen wandelpad ter bescherming van de voetgangers, wordt voor de bouw van deze woontoren opgeheven.

Vanwege de bouw kun je dus niet meer aan deze kant van en naar De Hoven teruglopen. Je moet oversteken naar de andere kant van de laan. Dit wandelpad is net de ‘Golf van Biskaje’, veel onregelmatige en kapotte tegels. Ben je gezond en mankeer je niets aan je benen en/of ogen, dan is er niets aan de hand.

Maar veel ouderen lopen moeilijk of kunnen zelfs met een bril, slecht zien. Wandelen met een rollator op dit pad is met bijvoorbeeld Parkinson slecht te doen. Het was fijn geweest als dit pad voor de bouw van de woontoren voorzien was van asfalt. Maar misschien kan dit wandelpad alsnog geasfalteerd worden?

Het was een fijn gesprek met deze bewoners.

Bram Stoop en Coby de Koning

        

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *