In de afgelopen 5 jaar hebben verschillende vogelsoorten hun intrede gedaan in Delft. De Nijl- en Canadese ganzen, zelfs de meeuw, allemaal behoren ze nu tot de vogelpopulatie van Delft.

De Nijl- en Canadese ganzen staan bekend om het volpoepen van grasvelden en stoepen en de meeuwen voor het openscheuren van vuilniszakken, met allerlei onhygiënische toestanden tot gevolg.

Lees hier het  artikel van Omroep West over de overlast van meeuwen in Den Haag:
https://www.omroepwest.nl/nieuws/4746564/brutale-meeuw-rukt-op-in-de-stad-waarom-daar-weinig-tegen-gedaan-kan-worden?utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=email

Maatregelen
Hart voor Delft vindt dat er adequate maatregelen tegen getroffen moeten worden en hebben dit probleem al eerder aangekaart. Delft mag zeker steviger op het beleid gaan zitten in de vorm van bijvoorbeeld een ganzenbeheerplan en als de wethouder dan toch bezig is, dan mag hij dat ook doen voor de meeuwen.

Vroeger zag je meeuwen voornamelijk alleen maar aan de kust.

Broodcontainers
Ook Den Haag kampt met enorme overlast van meeuwen. Een woordvoerder van gemeente Den Haag zegt: “In ons Aanvalsplan Afval hebben wij vijftig maatregelen aangekondigd om afvaloverlast tegen te gaan. Zo zijn er broodcontainers in de stad geplaatst waar mensen hun oude brood in kunnen stoppen. Daarmee willen wij ook de overlast van meeuwen verminderen.”

Den Haag loopt daarin mijlen vooruit en dat is toch best gênant, dus werk aan de winkel voor de wethouder!

Hart voor Delft
Aïsha Sriram
Commissielid Sociaal Domein.