De komende weken wil het bestuur van Hart voor Delft de eerste tien kandidaten van onze kandidatenlijst in willekeurige volgorde aan u voorstellen. De definitieve kandidatenlijst wordt later deze maand gepubliceerd.
Bestuur Hart voor Delft

Wie ben ik?
Ik ben Marcel Koelewijn, 59 jaar oud en in het dagelijks leven brug- en sluiswachter.
Geboren en getogen in de historische binnenstad, ben ik al van jongs af aan zeer verbonden met de stad. Mijn basisschool was de Jan Vermeerschool op de Voldersgracht, waar nu het Vermeercentrum staat. Na eerder gewoond te hebben in de Buitenhof en het Tanthof (Oost en West), nu sinds een aantal jaren weer woonachtig in de binnenstad. Zie daar mijn natuurlijke betrokkenheid bij Delft.

Waarom Hart voor Delft?
In 2017 wilde ik een wezenlijke bijdrage leveren aan Delft, door mij aan te sluiten bij een politieke partij. Het werd Stadsbelangen, dat nu met de Groep Stoelinga is samengegaan in dé stadspartij Hart voor Delft, wat mij betreft dé ultieme mix van de twee stadspartijen. Bij Hart voor Delft hebben we betrokken Delftenaren en Delvenaren, die staan voor het belang van alle inwoners van onze mooie stad.

Waar sta ik voor?
Sinds het begin van mijn politieke inzet, houd ik mij bij voorkeur bezig met ombudspolitiek. Dit houdt in dat ik kijk waar misstanden zijn of rechtsongelijkheid is, of waar mensen zich niet gehoord voelen door de gemeente, hoe groot of hoe klein ook, waarvoor ik mij dan wil inzetten. Uiteraard kunnen mensen mij ook benaderen met hun bezwaren of ideeën.

Dit doe ik al sinds april 2018 als commissielid Ruimte en Verkeer en hoop dit voort te kunnen zetten als gemeenteraadslid voor Hart voor Delft.

Het huidige stadsbestuur houdt zich al sinds jaren bezig met allerlei zaken die te weinig te maken hebben met het belang van de Delftenaar, dus zeg ik: ‘Het wordt tijd voor verandering, stem op Hart voor Delft.’

Marcel Koelewijn, Kandidaat 4
Hart voor Delft