Verkamering in Delft is een groot probleem!

Stadsbelangen Delft maakt er al langer geen geheim van om te vinden dat de verkamering in Delft totaal uit de hand is gelopen.

Steeds  meer Delftse burgers in de binnenstad en  omliggende wijken ervaren hiervan ernstige  overlast.

Sinds een aantal jaren vind men, ook in de politiek, dat de gemeente Delft voor studentenhuisvesting moest zorgen. Wij begrijpen dat veel studenten ervoor kiezen om in onze mooie stad te willen wonen, zolang ze studeren aan de TU of aan de hogescholen in Delft.

Echter veel woningen, waar vroeger nog gezinnen in woonden, zijn aan de reguliere woningmarkt onttrokken, in sommige straten zelfs meer dan 70%. Dan is het natuurlijk wachten op problemen en nog maar niet te spreken over jonge Delftse starters die hierdoor een steeds kleinere kans hebben op een woning.

Stadsbelangen Delft heeft al eerder aangegeven om het EWI gebouw (Elektrotechniek) aan de Mekelweg niet te slopen, maar om te laten bouwen naar studentenappartementen. Hierdoor kunnen zo’n 1000 studenten op de campus wonen en blijft een belangrijke marker (Delftse skyline) voor Delft behouden.

Afgelopen vrijdag (30 november)  besteedde ook de Telegraaf er aandacht aan en hebben we onze mening nog eens fijntjes uitgelegd.

Bram Stoop
Stadsbelangen Delft.

 

 

Een reactie

  1. Voledig mee eens bram het loopt voledig uit de hand kijk maar in de binnenstad en in de wippolder .
    Als er een pand of huis leeg komt te staan dan kijken meteen de huisjes melkers om de hoek om er in no time apartementen in te maken kijk maar naarvoormalig peking chinees op de brabandse turfmarkt .
    Enzovoorts enzovoorts het huid niet op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *