De watersport is al jaren een geliefde manier van recreëren in ons waterrijke land.

Naast de talrijke motorjachten in alle verschillende maten en vormen, zijn er ook veel waterliefhebbers die dichter bij huis willen blijven en daarom een sloep of een variant hierop hebben, om niet dagen van huis te zijn, maar bijvoorbeeld dagjes uit willen en op mooie dagen vanaf het water van de omgeving te genieten.

Vele steden hebben hiervoor een trailerhelling, waar de mensen hun boot via de helling in het water kunnen laten. Delft heeft inmiddels een haven waar recreatieve vaart aan kan leggen, maar voor een sloep of andersoortig vaartuig kun je je boot nergens op een simpele manier in het water laten.

Te water laten
Hart voor Delft is hier al aantal keren op geattendeerd en vindt dit eigenlijk ook een vreemde zaak. Waarom heeft Delft, waar de Delftse Schie doorloopt in de Vliet en je eigenlijk onze mooie stad doorkruist geen trailerhelling, waar je de mogelijkheid geboden wordt om je boot via een helling te water te laten?

Deze vraag gaan we na het zomerreces aan het college voorleggen. Wellicht zullen wij het verzoek doen om voor volgend jaar zomer ergens een trailerhelling te creëren. De vraag is dan natuurlijk hoe gaan we dat bekostigen?

Hart voor Delft heeft bij herhaling gezegd, dat als we geld uitgeven dan doen we dat op basis van urgentie en prioriteit.

Grote behoefte
Gezien de grote behoefte aan deze trailerhelling, lijkt het ons logisch dat dit niet persé gratis hoeft te zijn. We kunnen ons voorstellen dat mensen, die hun sloep of anderszinds te water willen laten of weer op de trailer willen laden, hiervoor best een redelijk bedrag willen betalen.

Kortom, zo’n trailerhelling zal zich wellicht kunnen terugverdienen en we maken er veel mensen blij mee. Daar zijn we van overtuigd. Op de foto zie je de, overigens gratis, trailerhelling in Aalsmeer.

Locaties
Volgens Hart voor Delft zijn er  genoeg locaties langs de Delftse Schie, waar dit soort hellingen gecreëerd zouden kunnen worden. Denk daarbij aan Nieuwe Haven aan de Rotterdamseweg of in de buurt van de Kruithuisbrug, Daar wordt het kanaal verbreed en de kades bebouwd en verbouwd en kan een trailerhelling prima worden ingepast.

We houden u, als inwoners van onze mooie stad, graag op de hoogte. Als u vragen en/of opmerkingen heeft, stuurt u dan gerust een email naar: fractie@hartvoordelft.nl.

Hart voor Delft
Marcel Koelewijn