Stadsbelangen Delft en de Groep Stoelinga zijn enthousiast over het initiatief van Aad Sosef om een terecht eerbetoon te realiseren aan de Delftse popgroep Tee-Set en aan Peter Tetteroo. Ook ons commissie/niet raadslid Harry van Adrichem heeft zich bij dit initiatief aangesloten. Het werd hoog tijd dat Delftse muziekhelden vanuit het verleden en heden in Delft in de spotlights worden gezet.

Al jaren hebben beide fracties onze Delftse muziekhelden onder de aandacht gebracht bij de Straatnamencommissie. Helaas tot op heden zonder resultaat. Maar wat niet is kan nog komen. Muziekhelden die als muziekambassadeurs Delft in het verleden en nog steeds op de kaart zetten, verdienen dit ook. Wij doen nogmaals een oproep aan genoemde commissie om onze muziekhelden niet te vergeten. Denk bijvoorbeeld aan Nico Haak, Jules de Corte, Alquin, Polle Eduard, Jody Bernal en Roel van Velzen. Op een muurgevel in de Warmoezierstraat in het Delftse Westerkwartier wordt herinnerd aan de tophit ‘Ma Belle Amie’. Het werd niet alleen in Nederland een hit, maar zelfs in Amerika een nummer 1 hit.

Binnen het grote raamkozijn van het trafohuis op het Hugo de Grootplein is de foto te zien van de Tee-Set uit 1966 gemaakt door Peter Mokveld evenals een virtuele Delftse Jukebox.  De reacties van buurtbewoners zijn lovend en razend enthousiast. De geveltekst en foto oogsten zéér véél waardering.
Dat dit initiatief door velen enthousiast werd ontvangen, spreekt voor zich. Hopelijk krijgt dit enthousiasme eindelijk eens een vervolg bij de Straatnamencommissie.

Fracties
Stadbelangen Delft / Groep Stoelinga