Bedroefd hebben bestuur en fractie kennisgenomen van het overlijden van Martin Stoelinga. Een markante Delftenaar is helaas overleden. Martin is in Delft op verschillende terreinen actief geweest. Zowel als ondernemer, manager van diverse bekende Delftse artiesten, voetbaltrainer bij diverse Delftse voetbalverenigingen, Stadsprins carnaval en vanaf 2002 in de lokale politiek.

Als aankomend politicus presenteerde hij zich destijds, zittend op een olifant, voor het stadhuis. Hij vond het nodig dat het hoog tijd was om de lokale porseleinen kast te doorbreken. Als politicus, hij beschouwde zichzelf meer als volksvertegenwoordiger, nam hij nooit een blad voor de mond. Hij probeerde aandacht te vragen voor signalen vanuit de Delftse bevolking en maakte deze bespreekbaar.


In 2002 haalde hij met Leefbaar Delft 6 zetels in de gemeenteraad en in 2018 scoorde hij 5 zetels. Dat mag als een bijzondere prestatie worden gezien. Toch wilden andere partijen niet met hem samenwerken in colleges. Het echte lokale geluid werd daardoor ten onrechte buitenspel gezet.

Een belangrijk kenmerk van hem was zijn doorzettingsvermogen. Als hij vond dat hij ergens voor moest gaan, liet hij zich niet uit het veld slaan. Martin was een man van de straat, herkenbaar en voor iedereen aanspreekbaar. Zijn wens is altijd geweest om een grote stadspartij te realiseren. Hoewel er eerdere pogingen waren geweeest, zijn deze raadsperiode gesprekken gestart tussen Stadsbelangen Delft en de Groep Stoelinga. Dat heeft recentelijk geleid tot de politieke groepering Hart voor Delft, de Stadspartij. Hiermee ging de wens van Martin in vervulling en gelukkig heeft hij dat nog mee kunnen maken.

Martin gaf enkele weken geleden nog een opdracht mee aan bestuur en fractie, namelijk: Blijf vechten voor Delft! Dat zullen we doen!

Hart voor Delft, de Stadspartij bedankt Martin voor zijn inzet in al die jaren voor Delft. Wij wensen Betty, kinderen, kleinkinderen en familie sterkte met dit grote verlies.

Bestuur en fractie Hart voor Delft, de Stadspartij