Het is deze week flink glad. Omdat Delft ervoor kiest alleen de hoofdwegen en ontsluitingswegen van strooizout te voorzien en dus niet de straten in de woonwijken, moeten we maar zelf zien hoe we op een doorgaande weg aankomen. Dit is voor velen met vallen en opstaan en soms met gevaar voor eigen leden en leven.

Hart voor Delft heeft meerdere meldingen van bewoners ontvangen, over hoe er door de gemeente niets met meldingen van bewoners over de gladde wegen wordt gedaan, want het is een woonwijk en daar doen we niks mee.

Ook is er onbegrip voor het beleid, dat stelt dat bewoners zich prima 400 meter al glibberend naar een doorgaande weg moeten kunnen verplaatsen.

De Gemeente Delft laat haar bewoners en zeker onze ouderen, met een gerust hart onderuit gaan, terwijl zij hun dagelijkse boodschappen doen.
“Koop zelf maar wat strooizout”, is het motto.

Concrete voorbeelden zijn bijvoorbeeld het Poptahof waar de Troelstralaan en de hoofdweg van Poptahof Noord niet bestrooid worden, terwijl dit hele belangrijke verkeersaders zijn voor de bewoners van deze buurt. Poptahof Noord is echter doodlopend en de bewoners daar hebben daarom pech gehad.

Maar ook in de binnenstad worden belangrijke plekken ‘vergeten’, zoals meerdere bruggen, die door de gladheid bijna als skipiste gebruikt kunnen worden.

En de hoofdwegen zijn, ondanks dat ze bestrooid worden, moeilijk begaanbaar. Automobilisten en fietsers die via de St. Sebastiaansbrug reizen, weten hier alles van.

Het Delftse strooibeleid is wat ons betreft beduidend onder de maat en dus zeker voor verbetering vatbaar.

Bij de eerstvolgende commissievergadering Ruimte en Verkeer, zullen we het college vragen of zij dezelfde mening zijn toegedaan.

Wij houden u uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen.

Aïsha Sriram en Marcel Koelewijn
fractie Hart voor Delft