Tegen de dure en misplaatste ‘Vleermuis’ Stationskap Delft Campus

De stationskap Delft Campus heeft de vorm van een Vleermuis.

Groep Stoelinga / Hart voor Delft zit niet te wachten op een Vleermuis stationskap bij het Station Delft Zuid. O, het is Delft Campus geworden omdat de studenten het hier voor het zeggen lijken te hebben.

Dit Batman Stationsdak roept bij ons enkel zeer negatieve emoties op daar volgens de Chinezen de huidige Covid-19 virus pandemie ontstaan is door het eten van vleermuizen in Wuhan. Dood, verderf, angst met wereldchaos het gevolg.

GroenLinks wethouder Batman Brandligt

GroenLinks wethouder Stephan Brandligt zegt dat dit dak voor de de huidige pandemie bedacht is. Ik had toen maar moeten ageren? Nou nee. Nu pas ligt het Bestemmingsplan Stationskap formeel in de gemeenteraad voor. Foutje van 60 cm te hoog gemaakt.

Wethouder Brandligt zegt nu “Het dak is al besteld! Er kan niks aan veranderd worden!” Dat is zijn fout dan, dat hij de besluitvorming niet in de juiste volgorde doet. Deze Solist trekt zich trouwens niets aan van de gemeenteraad op al zijn dossiers.

Toch betaalt de gemeente Delft 1 miljoen euro mee aan de ontwikkeling Delft campus waaronder de Stationskap Delft Zuid

Het is eigenlijk geen Stationskap maar meer een zonnepanelen dak. Er wordt stroom opgewekt voor het station Delft Campus. Financieel is het allemaal niet toegelicht. Er is niet veel stroom nodig want er is niet eens een koffiehuisje met Febo of Pax automaat. Mag niet van GroenLinks.

Nee dus. Het Groene Energiegeloof wordt hier boven functionaliteit gezet. Dit Batman stationsdak dekt maar een klein deel van de perrons af bij regen. De hoogte van 6,6 meter werkt ook niet mee om het droog te houden. Aan de Rotterdamse kant sta je gewoon in de regen. Batman Brandligt zegt hierop: “dan ga je maar onder het Kruithuisweg viaduct staan”.

Resumerend stellen wij dat wethouder Batman Brandligt een bestuurlijk onbehoorlijke weg gevolgd heeft. Dat wij Tegen deze zwarte Vleesmuis Batman Pandemie show stationskap zijn. Beter ten halve gekeerd….

Delft betaalt fors mee terwijl dat niet noodzakelijk is bij deze Prorail ontwikkeling. Wij willen dan ook een normaal dak boven en over de gehele lengte van de perrons. Zodat trein forensen droog in en uit de trein kunnen stappen bij regen.

Hart voor Delft / Groep Stoelinga

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *