Bron fragment uit Zembla uitzending 12 november door de NTR en BNNvara

In de recente uitzending Haagse Bijbaantjes van Zembla op 12 november 2020 komt Sjoerd Slager in beeld in relatie met Machiel de Graaf van de PVV. Banenrijger https://nl.wikipedia.org/wiki/Machiel_de_Graaf

De PVV’er was even vergeten dat hij samen met Sjoerd S. in een stichting zat Meet the expert Clinics.

Ook toevallig de stichting waar Delftenaar José van Schaik die voor haar erfenis in 2010 van €170.000 er ingeluisd werd door Sjoerd. Van Schaik zat in de bijstand en werd door de gemeente doorverwezen naar DBS belastingadviseurs dat van Sjoerd S. was. Ze wilde zaakjes netjes regelen.

Sjoerd S. investeerde in vele bedrijfjes en stichtingen. Of Meet the Expert Clinics daar één van was weet ik niet. Maar wel €80.000 naar Lifestyle Monitor en €50.000 naar Cleanics een verslavingskliniek. De rest ging naar DBS belastingadviseurs bv.

Al dat geld is in rook opgegaan. José van Schaik dacht dat ze met de gemeente te doen had. Alle brieven en het e-mails adres eindigde met @delft.nl. Ook werd ze gewoon via de Sociale Dienst met Sjoerd Slager doorverbonden.

Dit vergt toch nader onderzoek. Van 2009 tot en met mei 2012 was voormalig GroenLinks wethouder Saskia Bolten die Sjoerd Slager inhuurde met DBS belastingadviseurs bv om Delftse Bijstandgerechtigden te helpen met hun belastingaanslag.

En nu is er ook een bewezen link tussen PVV Machiel de Graaf en Sjoerd Slager. Die deze relatie zogenaamd niet meer wist en onvermeld liet bij zijn nevenfuncties in de Tweede Kamer. Dit zaakje stinkt ook.

Vandaag stond De Graaf nog steeds ingeschreven bij de KvK. Als je van een bestuursfunctie af wilt dan kan dat via de Kamer van Koophandel website binnen een paar minuten.

Dus hoe komt Sjoerd Slager aan al die politieke connecties? Twintig aangiften en minimaal €400.000 is verdwenen. Binnenkort dient deze zaak in het Paleis van Justitie.

Hart voor Delft / Groep Stoelinga / JP