Phoenixgarage (800x600)Graag wil onze fractie de volgende  vragen stellen in de rondvraag van de commissie SVR op 16 mei 2013. De vragen hebben betrekking op de nieuwe inrit Phoenixgarage. Recentelijk is de ingang van de parkeergarage Phoenix aangrijpend gewijzigd. Aangrijpend, omdat deze wijziging de verkeersveiligheid, vooral voor fietsers en voetgangers naar onze mening niet ten goede komt.

Je hoef geen leek te zijn om te zien dat deze wijziging nu eerder een verkeersonveilige dan een verkeersveilige plek lijkt te zijn geworden. Vanuit de garage komend is vrij laat te zien of er fietsers en voetgangers van beide kanten aankomen. Niet alleen de inrit, maar ook wat schuin tegenover de inrit, waar auto’s vanaf de Spoorsingel de Phoenixstraat oprijden. Gecombineerd met de trams/bussen en auto’s op de Phoenixstraat zelf lijkt nu een zeer onwenselijke situatie te zijn ontstaan. Uit de krant vernamen wij, dat de wethouder is afgegaan op het advies van de ‘verkeerskundigen.’

 Vragen
1. Kan de wethouder garanderen, dat de nieuwe inrit van de Phoenixgarage  absoluut verkeersveilig is?
2. Hoe heeft u van tevoren de veiligheidsrisico’s beoordeeld en waaruit blijkt dat?
3. Is de wethouder bereid flankerende maatregelen te treffen om het veiligheidsrisico op deze plek te verbeteren? Zo nee, waarom niet, zo ja, wanneer en waaraan denkt de wethouder en op welke termijn? 

Met vriendelijke groeten,
Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman