aad1Eenmaal per jaar strijden scholieren van het Stanislas college en het CLD om de SIDDER bokaal. SIDDER staat voor Scholieren in de Delftse raad. Dat doen zij door een raadsvergadering na te spelen. STIP is initiatiefnemer van deze raadsvergadering voor scholieren. De scholieren gaan in debat met elkaar in de Delftse raadszaal. Zij bepalen zelf welke politieke partij zij willen vertegenwoordigen.

De afgelopen jaren heeft STIP samen met Stadsbelangen voorafgaande aan deze raadsvergaderingen een presentatie verzorgd. Vanmiddag werd de presentatie gehouden op het Stanislas college.

Aad Meuleman vertelde de scholieren over hoe de gemeenteraad te werk gaat en 
Ferrie Förster vertelde over de onderwerpen die tijdens het scholieren raadsdebat aan de orde zullen komen. De scholieren gaan zich uitspreken over de vraag of alle coffeeshops uit Delft moeten verdwijnen en of het Spoorzoneproject alsnog moet worden afgeblazen.

De komende periode zullen de scholieren contact opnemen met de diverse fracties in de gemeenteraad om zich te laten bijpraten over deze onderwerpen. Het is goed om jonge mensen nu al kennis te laten maken en te interesseren voor de Delftse politiek. Het belooft een spannende strijd te worden op 10 december 2010 om 13.00 uur in het stadhuis.

Aad Meuleman