Recent bereikte ons het bericht van het bestuur van Westerpop dat zij hebben moeten vaststellen dat, gedwongen door onder andere de hoge kostenstijgingen van de afgelopen jaren, het organiseren van het Westerpop festival, in de huidige vorm​ als gratis toegankelijk festival, niet meer haalbaar is.

in juni van dit jaar werd René Steijger, het gezicht van de Westerpop organisatie nog geridderd in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn decennia lange inzet voor dit gratis toegankelijke typisch Delftse festival.

Het mag duidelijk zijn dat Westerpop vergroeid is met Delft en er alles aan gedaan moet worden om dit festival te behouden.

​De organisatie van Westerpop zou het festival wel kunnen voortzetten, indien de gemeente een zogenaamde slechtweergarantie afgeeft, voor als de organisatie moet afgelasten vanwege slecht weer. Dit is om het verlies te dekken voor de hoge kosten, terwijl er dan geen festival is.

Dit wordt bijvoorbeeld door de gemeente Maastricht al jaren gedaan voor het festival Bruis, zie: https://bruismaastricht.nl/.

Wij hebben het stadsbestuur gevraagd of zij bereid zijn om deze slechtweer garantie af te geven, zie hieronder onze vraag:

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

We houden je uiteraard op de hoogte. Mocht je vragen hebben of aanbevelingen hoe Westerpop toch doorgang kan vinden, reageer dan hieronder of stuur een mail naar fractie@hartvoordelft.nl.

Zie onderstaand ook artikel Omroep Delft:
https://www.omroepdelft.nl/omroepdelft/nieuws/westerpop-in-de-problemen-komt-gemeenteraad-te-hulp

Fractie Hart voor Delft
Lisette de Jongh Swemer
Raadslid Economie, Financien en Bestuur.

Bron: Bestuur Westerpop
Foto: Delft Music Tour.