hofTante Hof publiceert elke twee weken haar flodders voor Stadsbelangen Delft In haar eigen column. Hierin blikt zij op haar ‘eigen wijze’ terug op diverse gebeurtenissen van de afgelopen weken. Vandaag de eerste flodders.

Kroning
Nederland heeft sinds decennia weer een Koning. Het was een grandioos festijn. Beelden van de troonswisseling gingen de hele wereld over. Wat een reclame voor Nederland. Zelfs Joanna, het Koningslied of het feit dat Willem helemaal geen troon op zijn bolletje kreeg kon de pret niet drukken. Bea bedankt! Willem succes!
4 en 5 mei
Gelukkig houdt de traditie om op 4 mei de slachtoffers van oorlogen te herdenken stand. Peter van Uhm ontroerde met zijn woorden op de Dam heel Nederland. In Delft waren weinig  gemeenteraadsleden bij deze herdenkingen vertegenwoordigd bij de herdenkingen op Jaffa (maar één raadslid) en bij de Nieuwe Plantage . Het college was ook niet compleet. Misschien dat de trompettist daar ook over verbaasd was en expres wat ‘missers’ blies. Wethouder Junius vond, geloof ik, die dag belangrijker om een krachthonk te openen. Dat moet volgend jaar anders! Een professionele trompettist die foutloos de ‘Last Post’ kan spelen, is aan te bevelen.
Raadsvergadering april 2013
Overigens bleek tijdens de raadsvergadering in april het CDA en de PvdA een soort uitruil te hebben gedaan. De PvdA steunde het parkeerplan van de CDA wethouder, aldus wethouder de Prez. Dan mag je verwachten dat in ruil daarvoor het CDA het Bomenwijkplan van de PvdA wethouder steunt. En zo geschiedde. En dat terwijl het CDA de geplande torenflat in de Bomenwijk helemaal niet zag zitten, maar ze konden zogenaamd niet anders. Twee slechte plannen er doorheen gejast. Excuus van het CDA, gezien hun grote broek in de pers, richting bewoners Bomenwijk zou op z’n plaats zijn.
Voor mama
In Den Haag kregen twee kinderen een boete van € 130,– voor het plukken van bos ruikers uit een parkje. Je mag toch ook niks meer tegenwoordig.
Het Steen
Dat Bram Stoop zich destijds sterk maakte om de stadsgevangenis open te stellen voor het publiek, blijkt een schot in de roos te zijn. Deze attractie is inmiddels uitgegroeid tot een gewilde bezienswaardigheid in onze stad.
Voetbal
Ajax kampioen. Wel verdiend! Ik had graag weer eens een huldiging op de Coolsingel willen meemaken. Volgend jaar dan maar.
Politieke moord
Precies 11 jaar  na de moord op Pim Fortuin is op Curaçao politicus Helmin Wiels vermoord. Schandelijk, misdadig, laf…………….! Dat Folkert van der G. binnenkort vrijkomt, voelt dan ook niet goed. ‘Goed gedrag’ wordt beloond met een forse strafaftrek. Dat heer van der G. nooit spijt heeft betuigd doet kennelijk niet ter zake! Het enige beetje troost vind ik in de wetenschap, dat deze crimineel in Nederland nooit vrij zal zijn. Mochten de daders van de aanslag op Wiels worden gepakt, dan is er maar één straf denkbaar!
Gedoe binnen PvdA
Wat je ook mag vinden van het hele gedoe binnen de PvdA over het al dan niet strafbaar stellen van illegale mensen, wat een rot woord, één ding is zeker, die Diederick heeft wel ballen. Kan men nog een voorbeeld aan nemen.
Lennart Harpe vertrekt
Lennart Harpe vertrekt na 8 jaar als raadslid bij bij de VVD. Zijn opvolger wordt zeer waarschijnlijk Bart Smals. Hij blijkt penningmeester te zijn van de VVD Kamercentrale in Dordrecht. Geen idee wat voor club dat is. Binnenkort hem maar eens uitnodigen voor een bakkie thee.
PGB budget
De landelijke politiek wordt wakker, want er zou gefraudeerd worden met het PGB budget. Vreemd, want ik hoorde dat Stadsbelangen Delft daar twee jaar geleden al voor waarschuwde in de Delftse raad. Niets aan de hand, zei de wethouder toen.
Naaktstrand
Heb ik me net aangesloten bij de naturistenvereniging, is het naaktstrand in het Delftse Hout ineens opgeheven. Nou begrijp ik, dat ik toch overal in de Delftse Hout in m’n blootje mag recreëren als ik maar niet voor overlast zorg. Ga het weekend maar eens een plekje zoeken. Moet het wel wat warmer worden, want ik heb het met kleren aan al koud.
De Nieuwe Kerk
De Nieuwe Kerk is naarstig op zoek naar 3 miljoen euro om de restauratie af te maken. Ik ben alvast begonnen met zoeken. Wie doet mee?

Liefs en fijn weekend allemaal, Tante Hof