Vlnr Peter Tetteroo, Martin Stoelinga en Polle Eduard

Wij steunen de crowd funding actie voor een mega groot muurschilderij op de gevel van de Tee Set in de Warmoezierstraat hoek Buitenwatersloot en een afbeelding op het Hugo de Grootpleintje.

Er is €5250 nodig en er is zo te zien al €1471 binnengehaald. Dus dat zit wel snor. Zeker omdat je ook de namen kan zien van de donateurs.

Peter Tetteroo 2001 in café de Nieuwe Prins

Over ‘De snor’ gesproken. Martin Stoelinga was in de jaren ’60 en ’70 manager van de popbands als After Tea, Unit Gloria (met Robert Long) en, Daddy’s Act. Zodoende kende hij Peter Tetteroo die een paar straten verder woonde door en door.

Zelf ken ik Peter Tetteroo van zijn tijd als raadslid van Leefbaar Delft (2002) in de gemeenteraad. Daar kwam na twee jaar abrupt een eind aan. Peter werd maar 55 jaar. Hij zette zich in voor een grote Disco op de hoek Buitenhofdreef / Reinier de Graafweg waar nu de Rabobank staat.

Eerdere pogingen van Martin Stoelinga voor een nieuwe buurt met straatnamen van bekende Delftse musici (Nico Haak) strandden altijd op de ‘niks gunnen factor’. En dat terwijl Peter Tetteroo in Amerika op de vijfde plaats van de hitlijsten heeft gestaan.

Een blinde gevel is in een doodlopend steegje of een affiche op een elektriciteitshuisje is eigenlijk ver beneden de status van Peter Tetteroo, onze grootste Delftse internationale muziek wereldster. Zeker als je dat vergelijkt met de naam van muziekleraar Pierre van Hauwe op het viaduct over de Provincialeweg. Maar goed, het is meer dan niks. Popmuziek zit bij de bestuurlijke elite nog steeds in het verdomhoekje.

Hart voor Delft / Groep Stoelinga / JP