In de commissie EFB van donderdag 11 januari jl. heeft Hart voor Delft de burgemeester gevraagd over hoe het zit met de inspraak op het terrassen beleid. Enkele ondernemers hebben ons gezegd dat zij nu met belangenverenigingen een plan moeten maken voor de inrichting van de markt. Immers in de commissie, eind vorig jaar heeft de commissie bij de burgemeester erop aangedrongen vooral in gesprek te gaan met de ondernemers op de markt over dit onderwerp. Die toezegging deed de burgemeester. Er lijkt nu gekozen te worden voor een andere route dan was toegezegd. Hart voor Delft wil weten hoe dat zit.

Is de markt in Delft niet voor ons allemaal? En is dat dan inspraak? We begrijpen dat enkele belangenverenigingen alle eiland-terrasschotten, die je beschermen tegen de wind, weg willen hebben. Hoe kan je dan nog rustig van je drankje genieten als je wordt weggeblazen?

En de belangenverenigingen willen ook minder plantenbakken en iedereen dezelfde parasol, maar waar gaat het over? Waarom met zulke details? Dat is toch ook aan de ondernemer? Er wonen op de markt zo onderhand alleen nog maar studenten en de rest is Air B&B. Dus wie vertegenwoordigen de door de burgemeester aangewezen gesprekspartners van de marktondernemers dan? Niet de marktbewoners is ons verteld.

Hart voor Delft begrijpt de nood van de ondernemers en wil dat er de tijd wordt genomen om de markt voor de toekomst klaar te maken. Dat moet niet overhaast, maar met een goede inspraak en zorg voor de stad. Met goede voorzieningen voor bezoekers met toegankelijke en comfortabele gastvrije terrassen, ook op de markt, in ons soms koude, natte en winderige klimaat.

Lisette de Jongh Swemer
fractie Hart voor Delft