Het lijkt een terugkerend iets te worden. Het beschieten van panden van ondernemers in de Delftse binnenstad. Stadsbelangen Delft hoopt dat dit snel ophoudt, want dit soort zaken zijn slecht voor het imago van onze stad ook. Maar bovenal is de veiligheid van onze inwoners in het geding en dat accepteren wij nooit.

Stadsbelangen Delft kan niets zeggen over wat oorzaak kan zijn. Dat laten we aan de onderzoekers over die er druk mee bezig zijn om dit zo snel mogelijk op te lossen. Wij zijn van mening dat we de burgemeester alle vrijheid en ruimte moeten geven om in samenspraak met de politie en instanties te doen wat zij op dit moment het beste vinden.

Wel denkt Stadsbelangen dat het verstandig is, dat er minimaal op de wegen vanuit en naar de binnenstad cameratoezicht komt. We weten wel dat collegepartijen als Groen Links, STIP, PvdA en D66 weinig of niets met cameratoezicht hebben, maar Stadsbelangen Delft vindt dat het nu wel genoeg is geweest.

Het zou ons niet verbazen als STIP weer schriftelijke vragen gaat stellen of het college het met hun eens is dat gewelddadige criminelen geen voet aan de grond mogen krijgen in Delft. Wat Stadsbelangen Delft mogen criminelen, gewelddadig of niet, zo wie zo niet geaccepteerd worden in onze stad.

Wij beweren niet dat cameratoezicht altijd alles oplost, maar wat op beeld staat, kan wel sneller tot het aanhouden van daders of tot oplossingen leiden. Wij wensen de burgemeester en het onderzoeksteam van de politie veel succes toe bij het onderzoek.

Op de vraag of wij ons zorgen maken is ons antwoord simpel. Wie niet?

Stadsbelangen Delft
Bram Stoop