Naar aanleiding van dit motto, waarmee het (landelijke) Watertorenberaad dit jaar haar conferentie hield bij Lijm en Cultuur in Delft op woensdag 7 maart jl, bracht mij op het idee om onder dit motto met Delft centraal mijn visie hierover in de vorm van een visualisatie te laten optekenen. Een visie die door fractie en kandidaten Stadsbelangen Delft unaniem wordt ondersteund.

Naast deelnemer van het Watertorenberaad, ben ik inmiddels in Delft ook kandidaat-wethouder voor Stadsbelangen Delft, dus in mijn stad vindt een conferentie plaats over een onderwerp waar nu net mijn interesses samenkomen. Stedelijke Ontwikkeling, Bouw, Participatie, Innovatie, Economie, Gedragsverandering, maar ook vooral door wie en ten behoeve van wie vernieuw je de stad.

Niet toevallig hebben wij deze visualisatie (ontwerpers en ik) de titel HET BESTE VOOR DELFT meegegeven. Dit is tevens de campagne slogan van Stadsbelangen Delft. Een mooi programma tijdens het Watertorenberaad met optredende sprekers, o.a. huidig wethouder Raimond de Prez, directeur Ruimte en Economie Gido ten Dolle en professor Ellen van Bueren.

De visualisatie Vernieuw de Stad is opgebouwd uit 4 kern zeshoeken op één blad:

1. De toekomstige stad en leefomgeving: de visie – de doelen.
2. De belangrijkste instrumenten om de doelen te bereiken:
– Smart City
– De omgevingswet en daarmee het Omgevingsplan
– Het nieuwe bouwen en daarmee uitgangspunt de toekomstige gebruiker of bouwer
3 . De participatie-De stkeholders met wie en voor wie gaan we de stad vernieuwen
(Delft),
4. De aanjager, het vliegwiel, de Taskforce, wie initieert, wie houdt de regie, wie ondersteunt en adviseert de stakeholders,

Deze visualisatie en mijn visie wil ik graag delen met onze inwoners, ondernemers, bezoekers en organisaties.

Ik ben ervan overtuigd dat ik elke bijdrage (klein of groot) moet aangrijpen om Delft nog beter op de kaart te zetten voor waar het echt om gaat: onze inwoners, ondernemers, bezoekers, organisaties en instituten die in Delft zijn gevestigd. Vooral deze groepen zijn het belangrijkste onderdeel van deze visie met betrekking tot participatie naar het vernieuwen van de stad en ook voor wie vernieuw je de stad.

Met zeer veel dank aan de ontwerpers LO DSGN, Andy Lo Tam Loi en Roselien Steur van DUTCH DESIGN SKETCHING.NL . De allerbesten in hun vakgebied.

Fred Kloezeman
Stadsbelangen Delft

Klik op de afbeelding voor vergoten of op link Het beste voor Delft. Het PDF bestand kunt u dan zelf vergroten.

Onderstaand pdf link.

HetBesteVoorDelft_v2 (002)