In 2020 verkocht de TU Delft het monumentale universiteitsgebouw aan de Mijnbouwstraat aan ingenieursbureau Royal HaskoningDHV.

Op zich een normale transactie tussen een gerenommeerde universiteit en een gerenommeerd bedrijf. Maar de eerste haarscheuren lijken te zijn ontstaan, nu er meer speelt met betrekking tot deze transactie. Onderzoeksjournalisten van de NRC zochten het uit en kwamen met schokkende uitkomsten.

Omdat het College van B&W en zelfs onze Burgemeester Marja van Bijsterveldt een bepaalde rol zouden hebben gespeeld bij de transactie en aanverwante voorwaarden, heeft de fractie van Hart voor Delft vragen over de rol van het College en de Burgemeester.

Zie hier het artikel van de NRC:
https://www.nrc.nl/nieuws/2023/10/27/hoe-de-tu-delft-een-rijksmonument-met-miljoenen-verlies-verkocht-aan-royal-haskoningdhv-a4178784

Hieronder de vragen van Hart voor Delft aan het College van Burgemeester en Wethouders over hun betrokkenheid bij de verkoop van het pand aan Royal HaskoningDHV en de toezeggingen die zij gedaan zouden hebben, zonder de Gemeenteraad al dan niet volledig te hebben geinformeerd.

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

We houden u uiteraard op de hoogte van het vervolg van deze situatie.

Hart voor Delft
Lisette de Jongh Swemer.