Hart voor Delft wil dat ondernemers een echte kans krijgen om invloed uit te oefenen op plannen die eigenlijk zonder hen zijn gemaakt. Bewoners en ondernemers zijn bij elkaar geroepen en het was weer ouderwets zenden van de gemeente Delft. ‘Wij weten wat goed voor u is’.

In het nieuwe concept beleid wordt gezegd dat alle eilandterras windschermen weg moeten en bemoeit het college zich op micro niveau met hoe een terras eruit moet zien, welke kleur er gebruikt mag worden voor de parasols tot de maat van een plantenbak. Wat een betutteling.

Het wordt terraseigenaren op de Markt onmogelijk gemaakt om hun brood te verdienen. Ook terrasboten moeten zomaar weg zonder serieus overleg met ondernemers. En de terrassen buiten het centrum moeten ineens aan allemaal regeltjes gaan voldoen. Een organisatie Adviescommissie Omgevingskwaliteit (AOK) met ‘deskundigen’ adviseert over wat kan en mag en het college neemt hun advies kritiekloos over. Hart voor Delft is het niet eens met deze gang van zaken.

We hebben er met anderen op aangedrongen dat de nota’s terrassen en terrasboten teruggaan naar de tekentafel. Dat is gelukt! De portefeuillehouder heeft het mee teruggenomen. Hopelijk in januari 2024 komt een nieuwe versie beschikbaar, waarbij de inbreng van ondernemers en bewoners verwerkt is.

Aan vooraf ondernemers en bewoners betrekken bij het maken van nieuw beleid, is voor het college nog duidelijk een belangrijk aandachtspunt. Hart voor Delft is benieuwd.

Lisette de Jongh Swemer
Hart voor Delft

Link naar AD stuk over terrassen

Horecaondernemers kraken nieuwe Delftse terrasregels: ‘Betutteling gaat ons de kop kosten’
https://www.ad.nl/delft/horecaondernemers-kraken-nieuwe-delftse-terrasregels-betutteling-gaat-ons-de-kop-kosten~a3186e9c/