Supermarkt Delft nog steeds optie.

De mededeling van wethouder Harpe in de commissievergadering RV, dat de ontwikkelaar van het Lidl pand in de Kruisstraat het college gevraagd heeft om enkele weken uitstel voor een alternatief plan, kwam als een aangename verrassing. Het zou mooi zijn als dit tot een ander aanvaardbaar plan leidt.

De mededeling was kennelijk voor het AD aanleiding om in de krant gisteren te berichten dat realisatie van de supermarkt Lidl definitief van de baan is. Berichtgeving die voorbarig is en bovendien verwachtingen wekt bij bewoners, terwijl nog niets zeker is. Onze fractie zag gisteren diverse berichten op facebook en twitter voorbijkomen van bewoners die opgelucht reageerden alsof realisatie van de supermarkt definitief van de baan is.

Ook onze fractie hoopt dat er een mooi alternatief plan komt, dat ook financieel haalbaar is. Nu eerst afwachten waar de ontwikkelaar mee komt. Pas op dat moment wordt duidelijk of realisatie van de supermarkt Lidl in de Kruisstraat definitief van de baan is. Dat is nu nog niet het geval. Dus nog niet te vroeg juichen om teleurstelling straks te voorkomen.

Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman

Een reactie

  1. beste Aad / stadsbelangen,
    dit klinkt me nu weer al te voorzichtig in de oren. Ten eerste is er wel degelijk een aanduiding gegeven van wat er in dat nieuwe plan zou kunnen komen, en daar zit toch geen supermarkt bij; ten tweede gaat het volgens horen om “een verkenning”; en ten derde zou het fijn zijn als er niet zo lijdzaam zou worden gezegd: “eerst afwachten waar de onmtwikkelaar mee komt”. Is er nog iets van sturing vanuit de gemeente / raad te verwachten bij de invulling van dit te verkopen stuk eigen grond????

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *