De mededeling van wethouder Harpe in de commissievergadering RV, dat de ontwikkelaar van het Lidl pand in de Kruisstraat het college gevraagd heeft om enkele weken uitstel voor een alternatief plan, kwam als een aangename verrassing. Het zou mooi zijn als dit tot een ander aanvaardbaar plan leidt.

De mededeling was kennelijk voor het AD aanleiding om in de krant gisteren te berichten dat realisatie van de supermarkt Lidl definitief van de baan is. Berichtgeving die voorbarig is en bovendien verwachtingen wekt bij bewoners, terwijl nog niets zeker is. Onze fractie zag gisteren diverse berichten op facebook en twitter voorbijkomen van bewoners die opgelucht reageerden alsof realisatie van de supermarkt definitief van de baan is.

Ook onze fractie hoopt dat er een mooi alternatief plan komt, dat ook financieel haalbaar is. Nu eerst afwachten waar de ontwikkelaar mee komt. Pas op dat moment wordt duidelijk of realisatie van de supermarkt Lidl in de Kruisstraat definitief van de baan is. Dat is nu nog niet het geval. Dus nog niet te vroeg juichen om teleurstelling straks te voorkomen.

Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman