Een opmerkelijk bericht in de Telegraaf van 21 oktober jl. ‘Provinciepolitici in Zuid-Holland hebben lak aan eigen regels. Zij declareren boetes, riante afscheidscadeaus en zelfs een gepeperde rekening van een exclusieve jachtclub.’

We kunnen gerust zijn. Delft komt onder toezicht van specialisten. Je zult zien dat de Provincie ‘in no time’ met een grondige analyse zal komen over het financiële geklungel in onze stad en zwijgt over haar eigen handelswijze. Is hier het spreekwoord van toepassing: ‘met boeven vang je boeven?’

Niet om onze bestuurders als criminelen weg te zetten. Zeker niet, maar als je terugkijkt, vallen toch een aantal zaken op. De verkwisting van miljoenen (EZH-geld), optuigen en weer afbreken van buurthuizen en allerlei andere geldverslindende projecten. Voorbeelden genoeg. En zo is Delft beland in de huidige financiële situatie. Je kunt op zijn minst van onbetamelijk gedrag spreken.

Maar…..we gaan gewoon door alsof er niets aan de hand is. Het Stadskantoor kan die laatste twintig procent missen als kiespijn, maar we blijven bouwen. Met steun van de meerderheid van de raad, in het bijzonder de coalitiepartijen, wordt nog even een veel te dure parkeergarage gerealiseerd. En wij bouwen een veel te duren brug, maar dan wel weer met medewerking van diezelfde Provincie. Dat wel!

Dezelfde Provincie die lak heeft aan eigen regels, die straks toezicht houdt op Delft. Wellicht een idee dat Delft toezichthouder wordt van de Provincie? Dan houden de Provincie en Delft elkaar in de gaten. Dan moet het goed komen….toch?

Stadsbelangen Delft
Werner Bremer