Oog-op-Delft-Fietsenstalling-7339Regelmatig wil Stadsbelangen Delft de mening van onze inwoners peilen over diverse onderwerpen. In de afgelopen maand vond 70%, van de mensen die reageerden op onze vraag over de Kerstboom op de markt, dat de gemeente Delft hiervoor altijd moet zorgen. 30% vond dat niet. Onze nieuwe poll gaat over wel of geen gratis fiets parkeren.

Delft is inmiddels één van de fietssteden van Nederland geworden. Dat is mooi, maar zorgt tegelijkertijd voor overlast en irritatie, omdat er te weinig fietsvoorzieningen zijn. Vooral het fiets parkeren zorgt voor veel overlast in de stad en bij het station.

Delft kiest ervoor om het fiets parkeren voornamelijk gratis aan te bieden. Gratis bestaat niet, want het realiseren van fietsvoorzieningen kost, evenals bij parkeergarages voor de auto, geld.

Dat leidt tot de gedachte dat het niet onredelijk is om van de fietser een bijdrage te vragen voor realisatie van voorzieningen voor het fiets parkeren. Stadsbelangen Delft is benieuwd naar uw mening hierover.

Fractie Stadsbelangen Delft