Soms zijn dossiers de afgelopen jaren regelmatig onderwerp van gesprek geweest in de gemeenteraad. Zo ook het Prinsenhof dossier. Tijdens de raadsvergadering van 1 februari jl. nam de raad een definitief besluit over de renovatie van het Prinsenhof.

In het AD vandaag las ik dat Onafhankelijk Delft als enige partij tegen de renovatie van het Prinsenhof had gestemd. Want zo zei mevrouw Timmermans(OD), volgens het AD,: ‘wij hebben onze kiezers beloofd niet akkoord te gaan met de renovatie van het Prinsenhof.’

Omdat ik de raadsvergaderingen als geïnteresseerde inwoner en bestuurslid van Hart voor Delft de afgelopen jaren regelmatig via de webcast volg, was ik zeer verbaasd over deze plotselinge ‘gedraai’ motivatie. Nu volgen niet alle Delftenaren raadsvergaderingen en zijn niet alle Delftenaren geabonneerd op het AD, maar ik schat in dat er meer mensen zijn geabonneerd op het AD dan dat zij raadsvergaderingen volgen.

Even terug in de historie. Op 6 juli 2021 stond het onderwerp Prinsenhof op de agenda. Hart voor Delft diende een amendement in met als strekking dat de investering voor bedoelde renovatie aan de gemeente kant maximaal 18 miljoen euro mocht zijn. Dit unanieme besluit geldt nog steeds.

Zie hieronder.

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

De gemeenteraad ging hier unaniem mee akkoord inclusief de raadsleden van Onafhankelijk Delft. Zie onderstaand het overzicht van de raadsleden die volgens de handelingen aanwezig waren tijdens deze digitale raadsvergadering op 6 juli 2021. De handelingen van deze vergadering werden op 30 september 2021 door de gemeenteraad definitief vastgesteld zonder op- of aanmerkingen. Misschien was mevrouw Timmermans dit vergeten. Want zij was aanwezig evenals de mede raadsleden van OD.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je kunt in de raad nu wel een grote broek aan trekken en in de pers aan zogenaamde beeldvorming doen en roepen dat je jouw kiezers hebt beloofd niet akkoord te gaan met de renovatie van het Prinsenhof, maar dan heb je jouw kiezers niet verteld dat je op 6 juli 2021 daar wel mee akkoord bent gegaan. Gelukkig worden de historie van vergaderingen en ingenomen standpunten voor de juiste beeldvorming bewaard.

Tip voor raadsleden: ken je dossiers en de historie.

Aad Meuleman