Hart voor Delft staat er om bekend, dat zij de ouderen in onze stad een warm hart toedragen. Onze fractie is bezig met wijkbezoeken om in een ongedwongen sfeer met de Delftenaar in gesprek te gaan. Een belangrijke activiteit die wij graag doen.

Dit keer waren we bij Ingrid van de Wiel en haar collega. Vrijwilligers in het wijkcentrum in de Prof. Krausstraat. Zij organiseren eens in de 14 dagen  een activiteit waarbij er voor de ouderen gekookt wordt. Dit keer waren er 46 ouderen en namens Hart voor Delft mochten Sylvia Grobben en Bram Stoop gezellig een hapje mee eten. Ook wethouder Joelle Gooijer was aanwezig. Dit soort activiteiten juichen wij als Hart voor Delft toe en is ook heel dankbaar werk.

Erover praten is leuk, maar er iets mee doen is heel iets anders. Deze doelgroep waarvan helaas nog veel ouderen achter de geraniums zitten, verdienen dit ook. Dit keer kregen we een Italiaans gerecht voorgeschoteld. Dit bestond uit een voorgerecht, daarna hoofdgerecht, en daarna een heerlijk toetje. Als afsluiter een bakkie koffie of thee Het was te zien dat deze ouderen hiervan genieten en dat doet ons goed.

Tussen het eten door werden er gesprekken gevoerd over van alles in een ongedwongen fijne sfeer. Dat werkt ook het beste. De avond begon om 17.00 uur en om 20.00 was het helaas weer voorbij. Een aantal mensen werd weer thuis gebracht met de Budd Bus, die gelukkig nog rijdt en een duidelijke functie heeft voor de ouderen in onze stad.

Hart voor Delft doet graag van dit soort bezoeken (ook zonder eten overigens). Hebt u een leuke activiteiten en wilt u dat wij een keer langs komen met onze fractie of een gedeelte daarvan, laat het ons dan weten. Onze contactgegevens zijn te vinden op onze website www.hartvoordelft.nl

Bram Stoop
fractie Hart voor Delft