Ik ben Kees van Leeuwen, nummer 3 op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bij Stadsbelangen Delft. Na een leven van hard werken heb ik nu de tijd om echt iets voor mijn stad Delft te doen en heb er dan ook veel zin in om er met Stadsbelangen Delft iets moois van te maken. Ik heb een periode gehad waar ik dacht, ach die politiek laat maar, maar bij Stadsbelangen Delft, een echte lokale partij, heb ik dat gevoel dus niet en voel ik mij helemaal thuis.

Ik heb de cursus ‘politiek actief’ gevolgd in het Delftse stadhuis en mijn keuze was snel gemaakt. Politiek en ik gaan prima samen, het is leuk, spannend en bovenal geeft het je langzaam aan het gevoel dat je wat kunt gaan betekenen voor je eigen stad. Bij de lokale partij Stadsbelangen Delft praat je mee over heel serieuze zaken waarbij je ineens inbreng hebt, mensen aan het denken kunt zetten, wat gebeurt hier? Politiek actief is geen cursus meer maar echt. Voor mij dus een hele prettige ervaring en openbaring.

Heel veel te leren, heel veel te doen, gelukkig allemaal onder begeleiding van zeer ervaren mensen uit de Delftse politiek. Maar het vlammetje brand, het enthousiasme laait op. Ik werd gewezen op kwaliteiten waarvan ik niet wist dat ik ze had. Kortom nog genoeg te ontdekken.

Ambities zijn altijd goed maar om dat te bereiken hebben we u als Delftse kiezer nodig op 21 maart door op mij of één van mijn collega’s te stemmen. U als Delftse kiezer bepaalt hoe het nieuwe stadsbestuur er na maart 2018 uit gaat zien. Wat mij betreft met Stadsbelangen Delft in het college.

Wat we allemaal in ons verkiezingsprogramma hebben staan, kunt u op onze site lezen. Ook is er de mogelijkheid dat u het thuis gestuurd krijgt. Wilt u een poster voor het raam dat kan ook, gewoon vragen via twitter, Facebook of website want daar zijn we te volgen.

Door de landelijke politiek zijn heel veel taken en verantwoordelijkheden naar de gemeente overgedragen. Denk bijvoorbeeld aan de transitie jeugdzorg. Daarvoor zijn de Haagse regeringspartijen verantwoordelijk te houden en de gemeente Delft mag het uitvoeren. Dit voelt voor mij vaak als zoek het maar uit en met veel minder geld hetzelfde werk doen. Wat mij betreft schort er ook veel aan het ouderenbeleid en wijkwerk waar ik mij hard voor wil gaan maken. Ik ben al enige tijd in contact met de landelijke ouderenpartij waar ik werkzaamheden voor verricht heb. Mijn affiniteit ligt dan ook onder andere bij de doelgroep 50 plus die ook in Delft veel te kort wordt gedaan. Daarbij valt onder meer te denken aan buurthuizen en dagbesteding.

Voor mij zijn zaken als principes, overleg, steekhoudende argumenten, onderbouwing, openheid en bewijs erg belangrijk. Halve waarheden, addertjes onder het gras, belangrijke zaken verstopt in de kleine lettertjes heb ik dus niets mee.

Gelukkig geven die opgelegde regels ons nog wel wat speelruimte om het binnen de gemeente Delft menselijk en sociaal te houden. Met aandacht voor iedereen, geen voorkeuren, geen generalisatie, gewoon eerlijk delen maar ook gelijke monniken gelijke kappen.

En wie kunnen dat nu beter dan een echte stadspartij als Stadsbelangen Delft. Niet gebonden en geleid door het Haagse halsbandje. In staat om ons eigen plan te trekken, goede ideeën van andere partijen te ondersteunen en een eigen inbreng te hebben op lokaal niveau. Voor en door Delftenaren maar wel met een eigen verhaal. Ik ga mijn best voor u doen en reken op u tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 en daarna!

Vriendelijke groeten en ik hoop u tegen te komen,
Stadsbelangen Delft
Kees van Leeuwen