Kritiek leveren op de aanpak van integratie? Prima! Maar dan ook met oplossingen komen. Dat laatste mist D66-campagneleider Melanie Oderwald-Ruijsbroek overduidelijk in haar reactie in het Algemeen Dagblad vandaag. Problemen benoem je en los je op in plaats van negeren.

Toen ik de kop in het Algemeen Dagblad van 5 februari las, dacht ik: die mevrouw snapt het dus echt niet en leeft kennelijk vanaf grote afstand in onze maatschappij en weet weinig van de praktijk. Ik heb nog nooit van deze D66 campagneleider gehoord. Zij mag natuurlijk van alles over mij zeggen. Ik kan hier goed tegen. Zeker als het terecht is. Als ik iets zeg waarvan later blijkt dat ik fout zat, ben ik de eerste om dat toe te geven.

MAAR STEL JE VOOR:

  • dat je al meer dan 30 jaar elke dag bezig ben met mensen op de rails te zetten. Dat zijn mensen die in de hulpverlening en justitie tot de zwaarste categorie behoren (van allerlei nationaliteiten),
  • dat je de afgelopen jaren voor statushouders zorgde, zodat ze konden participeren in de Nederlandse samenleving,
  • dat je met jouw werk landelijke bekendheid geniet vanwege de consequente, eerlijke en duidelijke aanpak waarbij iedereen gelijk wordt behandeld en met succes,
  • dat in diverse artikelen en documentaires aandacht is besteed aan de manier waarop je op een bevlogen manier mensen probeert te redden, zodat zij weer een menswaardig bestaan kunnen leiden,
  • dat je tijdens commissie- en raadsvergaderingen een stevige inbreng hebt, waar je als partij en raadslid gewoon zaken bespreekbaar maakt, want daar hoort de discussie thuis.

Al 30 jaar mijn werk!

Mevrouw Oderwald zet dus kennelijk graag mensen onder de gordel weg en beschuldigt mij als lijsttrekker van Stadsbelangen Delft als iemand die PVV-kiezers trekt. De lijsttrekker van D66 Delft zelf, Christine Bel hoor je niet, behalve op twitter met wat vage tweets. Mevrouw Oderwald moet eens nadenken.

Als het inderdaad zo zou zijn, dat er PVV-stemmers naar Stadsbelangen Delft over zouden stappen, zijn dat mensen die een bepaald beeld hebben over zaken. Als ik als lijsttrekker van Stadsbelangen Delft dan kan uitleggen aan hen, dat wij elkaar vooral moeten accepteren zoals wij zijn en helpen, dan heb ik iets bereikt.

Niets voor niets is de belangrijkste doelstelling van Stadsbelangen Delft, dat wij de belangen van iedereen die in Delft woont, leeft en werkt willen vertegenwoordigen ongeacht herkomst, geloof of seksuele geaardheid. Daarbij hoort ook dat je meedoet! Dan wordt iedereen geholpen!

Maar als men bewust niet mee wil doen en tegelijkertijd wel gebruik wil maken van alle voorzieningen, dan is dat een ander verhaal. Dan mag en moet je dat bespreekbaar maken en vooral oplossen. Dat is beter dan D66 doet door problemen te negeren. Als ik de kans krijg, en die krijg ik nog genoeg, dan zal ik dat ook bij D66 kiezers doen, want ook zij zijn welkom bij ons.

Het is namelijk volgens Stadbelangen Delft zo, dat iedereen meetelt en dat wij mensen die een andere mening of visie hebben niet demoniseren of onder de gordel wegzetten.

Stadsbelangen Delft
Bram Stoop