Delft: Interview Fred Kloezeman

(Bron: Delft op Zondag 3 februari 2018)
“Politici moeten zich dienstbaar opstellen”
za 3 feb 2018, 12:00

Delft – Delftenaar Fred Kloezeman stelt zich namens Stadsbelangen Delft beschikbaar als kandidaat wethouder. Er mag wel wat nieuw elan in de lokale politiek, vindt hij: “We zijn er vaak te ingetogen over dat we in een fantastische stad ondernemen en wonen.”

Stadsbelangen Delft is de eerste Delftse partij die met een kandidaat wethouder komt. “Een logische stap”, vindt lijsttrekker Bram Stoop. “Op 29 juni 2017 werd in de gemeenteraad onze motie aangenomen die stelt dat, omdat aan de functie van wethouder steeds hogere eisen gesteld worden, het belangrijk is om vooraf met goede, gekwalificeerde kandidaten voor deze functie te komen. Daar heeft Delft recht op. Het is niet goed als wethouders als een duveltje uit een doosje tevoorschijn komen.” Duidelijke taal, die door de gemeenteraad werd ondersteund. En als je als partij zoiets stelt, dan moet je zelf uiteraard het goede voorbeeld geven. Daarom heeft Stadsbelangen Fred Kloezeman gevraagd als kandidaat.

Bestuurlijke ervaring Wie is Fred Kloezeman? Een geboren Hagenaar, ooit zelfs de jongste ondernemer van de Hofstad, maar inmiddels al 26 jaar woonachtig in Delft. Wie zijn cv bekijkt ziet dat hij een ruime staat van dienst heeft op bestuurlijk niveau. Zo was hij al op 16-jarige leeftijd het jongste bestuurslid van de jeugdcommissie KNVB West en was hij oprichter van of betrokken bij verschillende ondernemersverenigingen in Den Haag. Als lid van de adviescommissie voor Economie, Financiële Zaken en MKB had hij direct te maken met de lokale en landelijke politiek. Kloezeman is momenteel werkzaam als statutair directeur voor Meeuwisse MBP Beheer. Op zijn lijstje ontbreken politieke functies: “ik ben wel meerdere keren gevraagd maar tot dusver heb ik altijd nee gezegd.” Waarom dan nu wel ja? “Ik denk dat de tijd er nu goed voor is. Ik ben echt gemotiveerd om me in te zetten voor mijn eigen woonplaats.” Dat klinkt dienstbaar en zo is het ook bedoeld, verzekert Kloezeman: “Het zijn de inwoners die de stad maken, niet de politici. Politici moeten zich dus dienstbaar opstellen.” Vliegwiel Op basis van zijn ervaring én belangstelling gaat de voorkeur van Kloezeman uit naar een portefeuille met Ruimtelijke Ordening, Economie en Binnenstad. “Ik denk dat de sleutel tot het oplossen van heel veel Delftse problemen het stimuleren van de economie en van ondernemers is. En dan heb ik het niet over grote multinationals, maar juist over speciaalzaken, de kleine detaillist en maakindustrie op Schieoevers. ” Wordt Kloezeman dan een ondernemerswethouder? “Nee, zo moet je dat niet zien. Ik denk dat een goed ondernemersklimaat het vliegwiel is om andere problemen aan te kunnen pakken. Met een gezonde economie kun je over grotere budgetten beschikken en daarmee kunnen we dan grote problemen als de hoge werkeloosheid en de armoede te lijf. Dat zijn problemen waarin Delft boven het landelijke gemiddelde scoort en daar moeten we echt iets aan doen.” Wat zou Kloezeman dan over vier jaar het liefst bereikt hebben? “Om te beginnen hoop ik dat we over vier jaar zichtbare resultaten hebben. Vaak vertrouwen we in de politiek op metingen, maar eigenlijk moet resultaat van beleid gewoon zichtbaar zijn. En het mooiste is als er straks gezegd wordt: jammer dat het al voorbij is.”

CV Fred Kloezeman

Geboren: 31 december 1958

Bestuurlijke ervaring: Op 16 jarige leeftijd jongste bestuurslid Jeugdcommissie KNVB Oprichter en secretaris van Ondernemersvereniging Laak Oprichter en secretaris Stichting Advies en Beheer Winkelstraten Op 18-jarige leeftijd jongste lid Ledenraad KvK Haaglanden Bestuurslid KNOV, later MKB Den Haag en MKB Haaglanden Oprichter en voorzitter van Detailhandel Collectief Den Haag Voorzitter Belangenvereniging Kurhausplein Lid Advies Partijcommissie VVD Economische, Financiële Zaken en MKB Secretaris Business Club ADO Den Haag Coördinator Gebiedsontwikkeling Nieuw Laakhaven Secretaris Bedrijvenvereniging Binckhorst, Laakhaven, Fruitweg

Waarden: Rechtvaardigheid, kansen creëren en bieden voor mensen die dat nodig hebben. Voorstander van een faciliterende overheid. Geloof in zelfontplooiing van het individu met onderkenning van het belang van het team.

karakter: Eerlijk, volhardend, tikkie rechtstreeks, leergierig, nieuwsgierig en trouw

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.