Rechts onderin burgemeester Marja van Bijsterveldt aan het eind van de vergadering.

Afgelopen donderdag in de commissie Algemeen had ik helemaal aan het eind nog een rondvraag Webcam over de Corona situatie in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft (RdGG)

Hoeveel IC bedden zijn er in totaal in het RdGG?

De burgemeester vertelde dat het Delftse ziekenhuis regulier acht bedden heeft op de intensive care. In april waren dat er 26, nu zijn er dat vier voor corona.

Hoeveel daarvan zijn mensen met een migratie achtergrond? of niet Nederlandse achtergrond?

Van Bijsterveldt wilde niet ingaan op de afkomst van de patiënten. Ze zei dat daarover niet wordt gecommuniceerd en dat er alleen wordt gesproken over patiënten en mensen die zorg en aandacht nodig hebben, ongeacht hun achtergrond. Ze sneerde nog dat ze over dat soort zaken niet communiceert en ook dat ze het vermoeden had dat deze vragen uit een achtergrond geformuleerd worden die niet passend zijn.

Hoeveel Covid patiënten zijn momenteel in het RdGG op de verpleegafdelingen?

De burgemeester wees op de volle verpleegafdelingen van de ziekenhuizen in Haaglanden, waardoor patiënten moeten worden verplaatst naar buiten de regio. Alleen voor spoedoperaties is er ruimte volgens de burgemeester. De reguliere zorg is nu 40% afgeschaald

____________________________________________________________________________________________________________

Directe reactie Groep Stoelinga

He is schokkend om te horen dat de verpleegafdelingen in Haaglanden al vol liggen en dan kan de burgemeester wel zeggen van wij gaan niet in op de migratie achtergrond of het andere nationaliteiten zijn maar het is wel belangrijk om te weten waar de problemen zitten want de problemen worden nu allemaal gelegd bij de horeca en hun bezoekers en studenten.

Dus als wij verkeerde probleemanalyses doen in Delft dan wil ik dat boven water hebben. Dus als er groepen zijn die zich helemaal niet aan de regels houden dan wil ik dat ook weten. En dat u er geen antwoord op geeft vind ik ontzettend jammer en eigenlijk ook ongepast.

Hart voor Delft / Groep Stoelinga 

Bron Provincie Zuid Holland oktober 2020: Impact coronacrisis
Zuid-Holland een scenario analyse

 

agen. Maar ook op de antwoorden van de burgemeester was dat