Wie ben ik?
In de eerste plaats ben ik een betrokken inwoonster van Delft, onderneemster, gehuwd en 2 kinderen. Van 1999 t/m 2015 in verschillende delen van de wereld gewoond voor werk en in 2015 teruggekeerd naar Nederland.  Sinds 2018 raadslid in Delft bij de partij van Martin Stoelinga. Met Martin en Jan Peter hebben wij de samenwerking met Stadsbelangen Delft voorbereid wat heeft geleid tot de nieuwe naam Hart voor Delft, dé Stadspartij. De grootste en laatste wens van de Snor.

Ik was het niet altijd eens met Martin, we hadden onze meningsverschillen, maar de bevlogenheid en betrokkenheid van Martin voor ‘zijn stad’ trof mij waardoor ik mij ben gaan inzetten voor ‘zijn stad’, maar natuurlijk ook ‘mijn stad’.

Waarom Hart voor Delft?
Het is een feit dat lokale partijen het meest waardevol zijn in een gemeenteraad. Hart voor Delft is puur lokaal, voortgekomen uit en geworteld in de lokale samenleving. Niet gehinderd door de invloed vanuit Den Haag of vanuit een landelijke partij die toch grote invloed heeft.

Hoe groter de lokale partij, hoe meer invloed zij heeft, hoe beter het voor onze inwoners is. Hart voor Delft heeft grote betrokkenheid met alle inwoners van Delft en dat is de reden dat ik mij bij deze lokale partij heb aangesloten.

Waar sta ik voor?
Na de oprichting van Groep Stoelinga vroeg Martin mij of ik zijn partij wilde vertegenwoordigen in de commissie Sociaal Domein. Natuurlijk wilde ik dit graag, senioren en wonen zijn twee onderdelen van het Sociaal Domein waar ik mij altijd al voor wilde inzetten en ook heb ingezet. De afgelopen twee jaar heb ik mij sterk gemaakt voor handhaving van de sociale woningvoorraad en uitbreiding van betaalbare midden huur- en koopwoningen om de doorstroming op gang te brengen. De woningmarkt is uit balans en Delftenaren worden de stad uit gejaagd. Dit moet stoppen, minimaal 30% van de betaalbare koop- en huurwoningen dient met voorrang toegewezen te worden aan mensen uit Delft.

Voor onze senioren vind ik het noodzakelijk dat er een coördinerende wethouder komt die belast wordt met alles waar senioren tegen aanlopen. Leefbaarheid, veiligheid, verhuizen naar een betaalbare levensbestendige woning, onderhoud straten en stoepen, strooien bij gladheid enz.  Een seniorenvisie dus. Er worden te weinig initiatieven genomen en ik wil meer samenwerking met de ouderenbonden in onze stad.

Hier ga ik mij de komende 4 jaar met hart en ziel voor inzetten en met uw stem gaat dit ook lukken.

Tijd voor Verandering, Tijd voor Hart voor Delft.

Sylvia Grobben, kandidaat 2
Hart voor Delft