De komende weken wil het bestuur van Hart voor Delft de eerste tien kandidaten van onze kandidatenlijst in willekeurige volgorde aan u voorstellen. De definitieve kandidatenlijst wordt later deze maand gepubliceerd.
Bestuur Hart voor Delft

Wie ben ik?
Ik ben Lisette de Jongh Swemer en na een paar jaar in Tanthof West en de Bomenwijk woon ik nu ruim 25 jaar in de Wippolder. Ik houd van mijn wijk en van de stad en zie veel saamhorigheid maar ook veel eenzaamheid en armoede. Ook jonge mensen die moeite hebben hun weg te vinden. Daar zet ik mij voor in. Ik wil bruggen bouwen tussen mensen en met de gemeente.

Waarom ben ik kandidaat voor Hart voor Delft?
Onze inwoners voelen zich de afgelopen jaren steeds minder gehoord of gezien. Dat moet anders, dat kan anders en daarom heb ik gekozen voor de stadspartij Hart voor Delft.

Wat wil ik bereiken voor Delft?
In de wijk waar ik woon is gelukkig best veel groen, maar ook veel zwerfvuil. Niet alleen in de Wippolder maar overal op de straat, bij ieder water, iedere sloot en in ieder parkje in Delft kom je zwerfvuil tegen en fietswrakken of winkelwagentjes.  Ik wil dat de gemeente zich laat zien en dan meteen de troep opruimt. Ik doe dat zelf ook.

Ik zie allemaal regels en drempels om te gaan werken in onze zorg en het onderwijs, ik wil helpen om alles overboord te gooien dat in de weg staat om je in te zetten. Een open spreekuur van de gemeente voor werken aan het oplossen van schulden, woonproblemen en het vinden en houden van werk.

Delftenaren kunnen geen woonplek meer vinden in onze eigen stad, dat moet anders. Sociale woningbouw en nieuwbouw zijn eerst voor onze eigen inwoners. Een uitgebreid studentenleven past niet in een gewone woonwijk, dus nieuwe studentenhuizen op TU terrein met meer studenten op een kamer en gemeenschappelijke ruimtes zodat je niet eenzaam verkommert.

En tenslotte, in Delft hebben we de tweede Technische Universiteit van de wereld staan maar… wat merken wij hier nu van? In de afgelopen jaren heeft onze grote werkgever zich steeds meer van ons afgekeerd. En wij willen dit tij keren.

Tijd voor verandering!

Lisette de Jongh Swemer, kandidaat 5
Hart voor Delft