Bram Stoop (Stadsbelangen Delft, rechts) en Martin Stoelinga (Groep Stoelinga) zijn samen bezig een nieuwe fusiepartij op te richten. Beide fractievoorzitters vinden dat de bewoners van Wippolder niet de dupe moeten worden van betaald parkeren in hun wijk. © Fred Leeflang

Bron AD Delft 9 februari 2021 door Peter van de Stadt

De bewoners van de wijk Wippolder zijn niet de veroorzakers van de parkeerdruk en moeten dus niet de dupe worden van het invoeren van betaald parkeren in hun straten. Dat stelt Stadsbelangen Delft-fractievoorzitter Bram Stoop, hierin gesteund door Groep Stoelinga. Stoop stelt voor dat de bewoners een gratis parkeervergunning krijgen.

‘Uit gemeentelijk onderzoek is gebleken dat de bewoners van de Wippolder niet de oorzaak zijn van de parkeeroverlast dan wel parkeerdruk die ontstaan zou zijn in hun wijk. Nog afgezien van het feit dat veel bewoners helemaal geen parkeerdruk ervaren. Hoe kun je dan als college zeggen dat je, hoewel je niet de veroorzaker bent van parkeeroverlast, je toch een parkeervergunning moet kopen bij de gemeente vanwege de overlast die wordt veroorzaakt door derden’, zo vraagt Stoop zich af in een verklaring, die ook richting college gaat.

Stoop herinnert eraan dat hij hiervoor al eerder in de raad heeft gepleit, maar zonder succes. ‘De coalitiepartijen willen vooral geld aan de automobilist verdienen en inwoners van deze wijk laten betalen voor iets dat zij niet veroorzaakt hebben’. 

In de wijk Wippolder is, ondanks felle tegenstand van bewoners, per 1 februari betaald parkeren ingevoerd.