Bron Museum Prinsenhof Delft

In oktober 2019 zag alles er zonder Corona nog geweldig uit voor de Musical Willem van Oranje. Volgens het oorspronkelijke tijdplan zou de musical WvO al in maart 2021 draaien. Op dit moment is dat gewijzigd in maart 2022.

In onderstaande Intentieovereenkomst is sprake van wat verschillen met het huidige voorstel van Stip wethouder Vollebregt. Er er sprake van een reservering van €350.000 door de gemeente voor het bouwrijp maken en algemene voorzieningen. In het huidige voorstel is dat €630.000.

Wat opvalt dat er steeds sprake is van toestemming van het college van burgemeester en wethouders. Niet van de gemeenteraad. De gemeenteraad komt niet voor in dit verhaal. Die wordt blijkbaar niet zo serieus genomen door Vollebregt.

Of deze Intentieovereenkomst wegens rechtswege Artikel 10 heden is verlopen kan ik niet beoordelen. Het lijkt erop dat er toch al een huurovereenkomst is gesloten tussen de gemeente en TU Delft daar de werkzaamheden al gestart zijn. Als de gemeente het vijfjarig huurcontract (€213.000/jaar) met de TU Delft al gesloten heeft is er geen weg meer terug.

Stip wethouder Vollebregt heeft mij wel wat uit te leggen. Daar in zijn recente voorstel er sprake is dat een en ander pas na financiële goedkeuring van de gemeenteraad zal plaatsvinden.

Hart voor Delft / Groep Stoelinga 

Lader Bezig met laden…
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download [167.00 B]