Gisteravond werd de gemeenteraad met een digitale vergadering eindelijk geïnformeerd over de geschatte kosten van de renovatie van het Prinsenhof.

De duurste variant kost €36,6 miljoen. Dat is de gehele toekomstvisie uitvoeren die de werkgroep bestaande uit burgers heeft bedacht.

Duurste variant

Bedenk wel dat daar nog eens een bedrag van €6,5 miljoen bij opgeteld moet worden voor het maken van een ondernemingsplan. Één voor de uitvoering van het museum en één voor de uitvoering de huisvesting.

Goedkoopste variant

Daarentegen is de goedkoopste variant €18,6 miljoen plus €2,3 vaste en museale inrichting samen dus €20,9 miljoen. Tel daarbij het ondernemingsplan € 6,5 miljoen bij op en dan zitten we op €27, 4 miljoen.

De eerste variant is dus met opzet verwarrend weergegeven. Dat wil directeur J. Moerman natuurlijk niet. Het in stand houden van een publiek toegankelijk gebouw zijnde museum.

Goedkoopste variant 18,6 MILJOEN. Tel daarbij €2,3 voor vaste en museale inrichting bij op en je hebt IN STAND HOUDEN GEBOUW ZIJNDE MUSEUM

Dat zijn astronomische bedragen voor een klein museum dat in goede tijden gemiddeld maar 85.000 bezoekers per jaar trok. Dat aantal is nu verdampt. De vraag is ook of het toerisme de komende jaren zal herstellen of zelfs toenemen. Ik heb daar een hard hoofd in.

Er zijn nu vier varianten uitgerekend. De motie van de VVD (21 dec 2017) met drie scenario’s is onderweg blijkbaar losgelaten. Het zijn nu theoretische denkmodellen geworden.

Afgelopen september heeft Hart voor Delft in de commissie al gezegd: “door de desastreuze gevolgen van de coronacrisis op het toerisme (-70%) om de plannen maar twee jaar in de ijskast te leggen en alleen de hoogst noodzakelijke boel op te knappen. De wethouder zei daar niks voor te voelen, omdat daarmee volgens hem geen recht zou worden gedaan aan het proces dat in gang is gezet.

Hart voor Delft / Groep Stoelinga 

Lader Bezig met laden…
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download [167.00 B]