Met medewerking van de Koninklijke Harmoniekapel Delft (klasse om zo’n  fantastisch orkest in Delft te hebben), hield burgemeester Verkerk in de Van der Mandelezaal vandaag zijn traditionele Nieuwjaarsspeech voor de  Delftse Kringen. 2009 moet het jaar van vertrouwen worden.   

Hij noemde Delft een veelzijdig diamant en wees op de vele kansen in  onze stad. De huidige economische tijd maakt het noodzakelijk  de koers voor de toekomst van onze stad opnieuw te bepalen. Dat vraagt  om noodzakelijke aanpassingen. Hierbij noemde hij oa. de ontwikkeling van  de Harnaschpolder, het TU-gebied en het Spoorzonegebied.

Dat vraagt  wat Stadsbelangen betreft niet alleen om de noodzakelijke aanpassingen,  maar vooral veel van het incasseringsvermogen van onze inwoners. Investeren in de renovatie van de Nieuwe Kerk is volgens Verkerk geen  onkostenpost, maar investeren in een toeristische trekpleister. Ook wees  hij op het belang van het hebben van het kantongerecht in onze stad.   

Aan het begin van zijn Nieuwjaarsspeech werd op een flatscreen met een  promotiefilmpje het cultuurjaar 2009 aangekondigd met als titel  “Vlammen met passie”. Bij zo’n aankondiging moet zo’n promotiefilm ook  echt vlammen. Maar met een veel te klein flatscreen en slecht geluid viel  het vlammen tegen. Het is niet te hopen dat dit een voorbode is van  hoe het cultuurjaar 2009 in onze stad eruit gaat zien.   

Verkerk had gelijk toen hij wees op het feit dat de toekomst van Delft  vraagt  om noodzakelijke aanpassingen. Of hij hierbij ook doelde op een nieuwe  coalitie  en/of een college in een andere samenstelling werd niet duidelijk. De  tijd zal  het leren.   
Fractie Stadsbelangen-Delft