De politieke groepering Stadsbelangen-Delft wil langs deze weg haar  medeleven betuigen aan de familieleden van de mensen die zijn  omgekomen en de slachtoffers die vandaag betrokken waren bij het afschuwelijke drama dat vandaag in Apeldoorn heeft plaats  gevonden.

Het is onvoorstelbaar dat één persoon in staat is zo veel leed te veroorzaken bij veel mensen en een dag, die  traditioneel een gezamenlijk feest behoort te zijn en ook altijd  was, te verpesten. De dag begon mooi. Ook in onze stad met de traditionele reveille.  Blije mensen, de zon scheen en er waren al vroeg veel mensen  op de been in de binnenstad. Veel mensen in de stad hadden later  op de dag nog steeds geen idee wat zich in Apeldoorn had afgespeeld.   

De gemeente Delft reageerde met de vlag half stok te hangen op  het stadhuis. Ook op de Nieuwe Kerk werd de vlag half stok ghangen. Een terechte reactie, maar daar waar in veel steden evenementen werden  afgelast, gingen deze in Delft gewoon door. De vele mensen die wij vandaag hebben gesproken, reageerden wisselend op het doorgaan van de evenementen in onze stad. Zelfs om 17.00 uur  was het opvallend dat nog veel mensen niet wisten wat zich in Apeldoorn  had afgespeeld.

Mensen die het wel wisten, vonden het geen probleem dat de evenementen doorgingen. Immers, op een zonnige dag zijn er zo wie zo altijd veel bezoekers in de binnenstad. Waarom zou er dan geen  muziek mogen zijn, zo vroeg menigeen zich af? Als het drama zich in Delft  had afgespeeld, was het anders geweest, zo reageerde men. Anderen verbaasden zich erover dat de evenementen niet werden  afgelast. Het is nog te vroeg om conclusies te trekken, maar  Stadsbelangen is benieuwd naar de reactie van het college en hun  motivatie om de activiteiten vandaag voort te zetten.
Stadsbelangen-Delft