Prinsenhofgarage sinds maart 2018 open met erboven de Spoorsingelgracht.

In de splinternieuwe Prinsenhofgarage is een groot aantal parkeervakken op laag -1 afgesloten. Vermoedelijk wegens lekkage uit de vele scheuren in het plafond.

Uit scheuren in het plafond druppelt langzaam water die op de daken van de auto’s vallen. Als je auto er maar lang genoeg staat ontstaat een witte vlekken op je dak door indampen van opgeloste stoffen in de waterdruppels.

Dan kan je natuurlijk ParkerenDelft bv aansprakelijk stellen voor de kosten van de wasstraat. Zeker als je een cabriolet hebt met een linnen dak. ParkerenDelft bv exploiteert en beheerd de parkeergarages. De gemeente Delft is enig aandeelhouder. De bezetting van de Prinsenhofgarage (boekwaarde 25,8 miljoen) is erg laag. En nu zeker door corona.

In 2019 draaide ParkerenDelft bv al slecht met een verlies van 1.183.012 euro. In 2018 was het verlies nog €577.210 euro. Vandaar dat de gemeente Delft probeert de garage te vullen door een spotgoedkope jaarabonnement van €300 aan te bieden die normaal €1803 kost. Ik weet niet of dat een succes is.

In de rondvraag aanstaande donderdag wil ik ook antwoord op de vraag of er garantie zit op deze lekkages. Wie gaat dit betalen? Neem aan de bouwer….

D66 wethouder Huijsmans probeert ook bewoners uit het zuid westelijke deel van de binnenstad in de Prinsenhofgarage te dwingen door op straat hun parkeerplaatsen op te heffen. Maar die vinden dit te ver lopen. Gaan liever naar de Zuidpoortgarage. Geef ze eens ongelijk..

Wie wil er in een lekke parkeergarage staan? Dat is een aanfluiting. Dan moet je naar laag -2 ondergelegen parkeerdek of een paraplu opzetten.

Hart voor Delft / Groep Stoelinga