RVBinfra is al in september begonnen het terrein bouwrijp te maken en de heipalen zitten al in de grond aan de Heertjeslaan voor het Theater Willem van Oranje Musical.

Aan de Heertjeslaan in Technopolis is de bouw van het theater voor de Musical Willem van Oranje al begonnen. En dat terwijl de gemeenteraad pas aanstaande 19 november een besluit gaat nemen om hier een budget voor beschikbaar te stellen.

In het stuk van Stip wethouder Bas Vollebregt dat in de commissie EFB vergadering van 29 oktober is besproken staat:

Zonder toestemming Gemeenteraad bouwen

‘Onder voorbehoud goedkeuring door de raad’ is dus nog niet gebeurd. Dit is een grove breuk in het vertrouwen met Stip wethouder Vollebregt. De gemeenteraad wordt gewoon in de maling genomen. Wat doe ik daar dan nog? Als een burger illegaal een dakkapel bouwt dan moet hij deze weer afbreken.

Bovenstaande Begrotingswijziging moet nog in de gemeenteraad van 19 nov. 2020 aangenomen worden.
bron Vroon Funderingstechnieken

Nu werd duidelijk dat de première van de Willem van Oranje musical weer tot maart 2022 is uitgesteld. In totaal is alles anderhalf jaar uitgesteld. Dus waarom nu al bouwen? Ik wil ook dat de beslissing tot het beschikbaar stellen voor het bouwen van dit WvO theater, ook een half jaar wordt uitgesteld. Pas in mei 2021 dus. Dan weten we meer over het verloop van Corona. Het coronavirus gaat nooit meer weg en maakt de toekomst zeer onvoorspelbaar.

Het vreemde is ook dat dit “tijdelijke” WvO theater precies op de plek ligt waar de keerlus van Tramlijn 19 moet komen. Dat theater is voor vijf jaar. Of nog met een verlenging tot 10 jaar.

Op de plek van de keerlus van Tramlijn 19 (zandlichaam als lus zichtbaar in veld) komt nu het tijdelijke Willem van Oranje theater.

Vandaar dat tramlijn 19 ineens is ingekort met een ander eindpunt bij de onlogische locatie tussen TU Delft Sport & Cultuur – gebouw 37 en de Kruithuisweg. Niet eens op het Technopolisterrein. Dat is slecht voor het aantrekken van nieuwe bedrijven aan de Heertjeslaan qua mobiliteit.

Groep Stoelinga / Hart voor Delft