zwem

 Op 7 juli stonden 55 kinderen klaar voor het diploma- zwemmen. In het  bijzijn van vele vaders, moeders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s lieten zij zien wat zij de afgelopen periode geleerd hadden tijdens de zwemles.  De leden van de beoordelingscommissie zagen erop toe dat de zwemmertjes aan de criteria van de Nationale Raad voor de Zwemdiploma’s voldeden. 

Helaas werden twee zwemmertjes als onvoldoende beoordeeld. 53 Kinderen  gingen deze avond met een diploma op zak naar huis. Voor de 7-jarige  Myrthe Haring was het behalen van het b-diploma extra feestelijk. Zij was  de 2000e zwemmer die vanuit Zwem- en- waterpolovereniging d’ELFT het  diploma mocht ontvangen. Speciaal voor deze gelegenheid was het Delftse  raadslid Aad Meuleman naar Kerkpolder gekomen om dit diploma uit te  reiken.   

Nadat de ouders op de tribune de laatste tien tellen van het watertrappen  aftelden kon het feest beginnen. De aanwezigen verzamelden zich in het  clubhuis van d’ELFT. Vanwege het mooie weer vonden de festiviteiten  buiten plaats.  Twee jarige leerlingen trokken onder toeziend oog van Aad Meuleman de naam  van de winnaar, Myrthe Haring die het 2000e diploma in ontvangst mocht  nemen. Aad Meuleman. “Het is voor deze zwemvereniging een mijlpaal in het  bestaan. Dat is  niet alleen een compliment naar de zwemmers, maar vooral naar de vele vrijwilligers  die zich inzetten voor hun club. De vrijwilligers staan iedere week weer  langs het  bad om uw kinderen te leren zwemmen. Daar mogen we met zijn allen trots  op zijn.”