Tegen voorstellen beheerplannen Groen, Water en Openbare Verlichting, de bijdrage NeXt!Delft en de uitrol van 5G netwerk

Stemverklaring in de digitale raadsvergadering van 28 mei 2020

Wij stemmen Tegen het beheerplan van Groen in de openbare ruimte omdat het nog steeds een te laag onderhoudsniveau heeft. Het bedrag van 4 miljoen is te laag. Het college wil dat burgers aan Zelfbeheer gaan doen. Maar dat komt niet verder dan boomspiegels.

Stemmen ook Tegen het voorstel Openbare straatverlichting omdat het tot nu toe nog maar voor 18% bestaat uit energiezuinige LED verlichting.

De D66 wethouder Huijsmans voldoet niet eens aan de doelstellingen vanuit het SER Energie akkoord om dit in 2030 te bereiken. De wethouder vindt vervanging van de huidige lampen te duur.

Wat betreft de uitrol van de het 5G netwerk in straatverlichting, die gaat dit jaar gewoon onzichtbaar van start zonder enig commentaar. Daarmee volgt dit GroenLinks college slaafs de landelijke lijn. Het verzet was dus enkel voor de show.

Wij stemmen tegen de maximale bijdrage van 1 miljoen 150 duizend euro aan een nieuw super-de-luxe bedrijfsverzamelgebouw Next!Delft naast Yes!Delft op Technopolis voor studenten doorstart bedrijfjes.

Deze forse gemeentelijke subsidie gift is gericht op een Community en Eventspace.

Het is geen taak van de gemeente om zeer riskante vastgoed bedrijfsontwikkelingen mee te financieren.

En zeker niet nu er door Corona een wereldwijde economische crisis van ongekende omvang zich aan het voltrekken is.

Zelfs dat, is geen reden voor de Stip wethouder Vollebregt om even pas op de plaats te maken en de nieuwe ontwikkelingen af te wachten.

GroepStoelinga

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.