Uit- en ingang Mijnbouwstraat deels abgesperrt met betonblokken

Onnodig geblokkeerde verkeerssituatie met betonblokken afgedwongen om te voorkomen dat je de Mijnbouwstraat inrijdt komende vanaf het Poortlandplein.

Komende van de Mijnbouwstraat kan je ook niet de Sebastiaansbrug oprijden. Dat was voorheen een probleem met megadruk fietspad van studenten naar de TU. Dan moest je tegelijkertijd fietspad kruizen en invoegen. Is nu een tussenstrook zodat dit na elkaar kan gebeuren.

Waarom Betonblokken? Voor de doorstroming van auto’s op de Sebastiaansbrug. Kunnen de auto’s lekker hard doorrijden. Meer doorgaand verkeer dwars door de stad aantrekken. Meer geluidsoverlast en meer uitlaatgassen in de stad. En ook niet onbelangrijk veel meer omrijden door de Zeeheldenbuurt. Achterlijk toch.

Ook extra kilometers maken met je auto om je wijk uit te komen. Gevaarlijker daar deze straten smal en onoverzichtelijk zijn. Stukje smalle Michiel de Ruyterweg is zelf twee richtingen gemaakt. Soort spookrijden.

Niemand snapt iets van deze maatregel. Haal de betonblokken weg. De stoep is daar al onderbroken. Net als de fietsen, nemen auto’s ook de kortste meest logische route. Die gaan niet omrijden. De Snackbar “Die Twee” (nu op vakantie) mist ook veel klandizie door deze blokkade. Straks raken we die ook nog kwijt door D66 wethouder Huijsmans. Dat zou een ramp zijn voor de buurt. De Chinees ook ook al weg.

Hart voor Delft / Groep Stoelinga /

Uitrit Mijnbouwstraat. Rechts Sebastiaansbrug. Links de TU Delft
Johan Kraeima jkraeima@delft.nl

Ik heb maar 1 vraag. Bevrijd ons van deze muur van betonblokken.