Westerpop moet blijven!

Westerpop (800x450)Een noodkreet deze dagen van Westerpop. Dit jaar kan Westerpop nog eenmaal worden georganiseerd op het bekende terrein in het Westerkwartier. Hierna is dat niet meer mogelijk. Het is volkomen terecht dat Westerpop met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht aan de bel trekt, want er is nog geen alternatief voor 2015.

Stadsbelangen Delft heeft zich al jaren sterk gemaakt voor dit evenement. Een succesvol popevenement, dat niet meer weg te denken is uit onze stad. Tijdens de Algemene Beschouwingen van oktober 2012 dienden wij een amendement in voor extra subsidie. Wij kondigden toen aan: ‘Stadsbelangen zal met een amendement komen voor een extra subsidie voor Westerpop. Het enige poppodium dat er nog is.’

Ook tijdens de Algemene Beschouwingen in oktober 2013 hebben wij gewezen op de onzekere toekomst van dit evenement. (citaat): ‘Nagedacht moet worden over continuering van het evenement Westerpop, van en door jongeren een verbindingsfactor in de Delftse samenleving. Al jaren een aansprekend evenement voor onze stad. Het terrein is straks niet meer beschikbaar. Alle reden om tijdig met de organisatie te kijken waar dit evenement de komende jaren een vervolg kan krijgen.’

Het college heeft toen aangegeven in overleg met de organisatie van Westerpop naar een alternatief te zoeken. Een toezegging waar wij het nieuwe college aan zullen houden. Voor de zomer dit jaar moet duidelijkheid worden geboden waar Westerpop in 2015 kan worden gehouden in onze stad en het liefst in de buurt van het Westerkwartier.

Fractie Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman

Een reactie

  1. Als bewoner van het westerkwartier hoop ik dat er een nieuwe plek gevonden wordt voor Westerpop. Het hoort ij het Westerkwartier. Ik en mijn kinderen gaan elk jaar veilig naar Westerpop. Het hoort bij ons in de Wijk. Ben zelfs bereid om een kaartje te kopen of een grastegel te poneren? Zijn er meer menden die het belangrijk vinden dat Westerpop blijft en die bereid zijn om hiervoor actie te voeren? groet, Sylvia West.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *