Kinderen dupe Koningsdag

De gemeente die voor het eerst Koningsdag op 26 april 2014 organiseert, laat zich weer eens van een slechte kant zien. Kinderen konden op Koninginnedag altijd op de Nieuwe Langendijk hun spulletjes verkopen, Ineens blijkt dat niet meer toegestaan te worden en wordt de Nieuwe Langendijk niet afgesloten zoals altijd gebruikelijk was. Wie dit in zijn of haar wijsheid heeft besloten, is onze fractie een raadsel. Sterker nog de ondernemers/bewoners van de Nieuwe Langendijk vonden vanmorgen een brief in hun brievenbus, waarin deze maatregel werd aangekondigd. Geen overleg, zomaar besloten door de gemeente.

En zaken eenzijdig opleggen zonder overleg, is nu juist waar Stadsbelangen Delft vanaf wil. Dit nog los van deze onzinnige maatregel, waarbij een traditie zomaar in de prullenbak wordt gegooid. Zo ga je niet met onze inwoners om en ook niet met kinderen, die zich verheugd hebben om een hun spulletjes te kunnen verkopen op deze feestelijke dag.

Stadsbelangen Delft overweegt een actuele motie in te dienen voor de raadsvergadering van donderdag 24 april 2014. Wij zullen morgen de verantwoordelijke wethouder benaderen. Deze onnodige beslissing moet simpel voor Koningsdag worden teruggedraaid.

Fractie Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman

2 reacties

 1. Geachte Aad

  Ik heb bij de gemeente wel hekken voor de afsluiting van de nw langendijk MAAR als er een bus of degelijke. mogen zij er gewoon door. Ik vrees dan ook met grote vrezen dat daar ongelukken van komen
  De heer Ronnie Vereck die notabe in de Harmekokslaan woont moet toch weten wat hier gebeurd op de nw langendijk met koningsdag.
  Hij zegt dat de bussen bij het hotel moeten laden en lossen.
  Iets wat echt niet gebeurd wij hebben daar al jaren lang ervaring mee. Deze Ronnie zegt ook dat het gevaarlijk is voor de vrij markt.
  Ik denk dat hij heel hard zijn hoofd heeft gestoten om deze onzin te verkondigen. Ik woon hier nu zo lang al die jaren nooit iets gebeurd en de rommel ruimen wij allemaal zelf op.
  Wij hopen dan ook dat dit toch nog een goed einde heeft op koningdag en dat iedereen van de nieuwe Langendijk toch een leuke en zonnige dag mogen hebben met veel verkoop plezier.
  groetjes van Paula Fusco

  p,s hopen dat ook dat er donderdag een goed besluit word genomen

 2. Aad de middenberm mag ook niet de terrassen weet ik niet maar eigenlijk dan ook niet vind het zo lullig iedereen die je spreekt vind het raar de breedste straat van de stad,maar je jij hebt je bes gedaan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *