De gemeente die voor het eerst Koningsdag op 26 april 2014 organiseert, laat zich weer eens van een slechte kant zien. Kinderen konden op Koninginnedag altijd op de Nieuwe Langendijk hun spulletjes verkopen, Ineens blijkt dat niet meer toegestaan te worden en wordt de Nieuwe Langendijk niet afgesloten zoals altijd gebruikelijk was. Wie dit in zijn of haar wijsheid heeft besloten, is onze fractie een raadsel. Sterker nog de ondernemers/bewoners van de Nieuwe Langendijk vonden vanmorgen een brief in hun brievenbus, waarin deze maatregel werd aangekondigd. Geen overleg, zomaar besloten door de gemeente.

En zaken eenzijdig opleggen zonder overleg, is nu juist waar Stadsbelangen Delft vanaf wil. Dit nog los van deze onzinnige maatregel, waarbij een traditie zomaar in de prullenbak wordt gegooid. Zo ga je niet met onze inwoners om en ook niet met kinderen, die zich verheugd hebben om een hun spulletjes te kunnen verkopen op deze feestelijke dag.

Stadsbelangen Delft overweegt een actuele motie in te dienen voor de raadsvergadering van donderdag 24 april 2014. Wij zullen morgen de verantwoordelijke wethouder benaderen. Deze onnodige beslissing moet simpel voor Koningsdag worden teruggedraaid.

Fractie Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman