De coalitie, de partijen die het college vormen, geeft mogelijk de zeggenschap op parkeren voor Delftse burgers op TU terrein gratis weg, zo lijkt het in de raadsvergadering van 30 september. Niet alleen het zeggenschap is door deze coalitie (D66, Groen Links, PvdA en VVD) in dit raadsbesluit weggegeven, maar ook het vertrouwen in Parking Delft is hier door het college en de coalitiepartijen aan de kaak gesteld.

Het zou lastig zijn voor de TU om aan Parking Delft door te geven wie er op het TU terrein gratis of tegen betaling mag parkeren. De TU wordt hier door wethouder Huijsmans klein gemaakt. Tegelijkertijd geeft ze aan dat het parkeerbedrijf Parking Delft het beheer niet kan uitvoeren. Die kunnen dus de parkeervergunning voor TU medewerkers, studenten en leveranciers niet in hun systeem verwerken. Wat een vertrouwen in je eigen bedrijf?!!!

Twee moties van Hart voor Delft, ChristenUnie en CDA om de redenen voor teruggave van het beheer TU parkeerterrein van 2509 plekken te onderbouwen, goede schriftelijke afspraken te maken en daarna een goede beslissing door de raad te kunnen laten nemen over deze situatie, is nu voor altijd door D66 wethouder Huijsmans in 21 minuten (spreektijd college) weggegeven.

De TU is uiteraard wel blij met deze uitkomst. De burgers, die op de campus wonen en de directe bewoners in de Wippolder mogen, zolang het de TU uitkomt, er in het weekend en de avond na
18.00 uur nog wel parkeren. Voortaan dus je wekker zetten op maandag, dat mogelijk net je vrije dag is, om je auto weg te halen.  De TU kan deze mondelinge toezegging echter morgen de das om doen en dan sta je als Delftenaar in de kou.

Weer een schoolvoorbeeld van falend beleid van dit college en van deze wethouder. Wanneer houdt het eens op? Misschien op 16 maart?

Coby de Koning
Foto: delta.tudelft.nl